Diyanet Olmayan Camiye İmam Atayıp...

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Tunceli'de çok sayıda metruk binayı cami olarak gösterip, buralara imam atadığı iddia edildi.

12 Şubat 2019 Salı 20:18

AKP milletvekili çıkaramadığı tek il olan Tunceli'de kişi başına düşen cami sayısı Şanlıurfa, Bursa ve İstanbul'dan fazla. Diyanet'in, Tunceli'de metruk binaları cami gibi gösterip, imam ve personel atadığı öne sürüldü.

Birgün'de yer alan habere göre, 12 Eylül askeri darbesi sonrası ilde ıssız dağ köylerine dahi camiler yapıldı. Kimselerin gitmediği o camiler bugün yıkılmış ya da metruk durumda. AKP 80’lerden kalan bu metruk binaları hala faal camiler gibi göstererek, buralara Diyanet personeli atıyor. Diyanet personel atarken, Tunceli’nin herhangi bir köyünde, olmayan caminin olmayan imamı, ile adım atmadan maaş almayı sürdürüyor.

‘Bilgi Edinme Kanunu’ kapsamında edinilen bilgiye göre Diyanet, Ovacık Ziyaret köyündeki metruk bir yapıyı cami olarak gösterip, köylülerin varlığından haberdar dahi olmadığı bir imam atamış durumda. Aynı şey Pülümür Kırmızıköprü köyü için de geçerli. Kırmızıköprü’ye atanan personel sayısı iki. Yıllardır kapısı açılmayan, harabeye dönmüş Kırmızıköprü’deki bina, Diyanet’e göre bir cami ve orada köylülerin hiç görmediği 2 diyanet personeli görevli. Aynı durum Pertek’teki Yeniköy’dede yaşanıyor. Diyanetin buraya da olmayan camiye olmayan imam atadığı görülüyor. Dersim’deki 93 caminin birçoğu, özellikle köylerde olduğu ileri sürülenlerde bu hayali atamalar yaygın durumda.

2013’te açıklanan sayıya göre Tunceli’de 117 cami vardı. Ancak bu camilerin pek çoğunun faal olmadığı, hatta cami olarak gösterilen adreslerin bir kısmının, içinde aillelerin yaşadığı çeşitli apartman daireleri olduğu anlaşılınca, Diyanet, personelleriyle birlikte yaklaşık 24 camiyi, resmi kayıtlardan silmek zorunda kalmıştı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.02.2019 03:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol