DIŞ POLİTİKA SADECE ANKARA'DAN YÜRÜMEYECEK

Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu İzmir ziyaretinde Libya'da Kaddafi askerleri tarafından tecavüze uğradığı ve gözaltına alındıktan sonra Türkiye'den internet üzerinde başlatılan yardım çağrılarına destek verdi

09 Nisan 2011 Cumartesi 17:45
DIŞ POLİTİKA SADECE ANKARA'DAN YÜRÜMEYECEK

'Bize ulaşan herhangi bir talep olursa üzerimize düşen insani görevimizi yerine getiririz' diye karşılık verdi. Bakan Davutoğlu Abazya Cumhurbaşkanı'nın Türkiye ziyaretinin nedenini ise sağlık problemleri nedeni olarak değerlendirdi. 

 

Çeşitli temaslarda bulunmak için İzmir'e gelen Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu İzmir Valiliği ve partisinin İl Başkanlığını ziyaret etti. İzmir'in dış politikalarda Türkiye'ye katkılarının ülkeye itibar kazandırdığını belirten Bakan Davutoğlu; "Libya'da yaşanan olağanüstü tahliye sonrasında gelen yaralıların kentte tedavilerinin yapılması ve ağırlanması bizim için bir iftihar niteliği taşımaktadır" dedi.

 

Dış politikanın artık Ankara'dan yürüyen bir ayak olduğuna inanmadıklarını belirten Bakan Davutoğlu, " Yeni yasa değişikliği ile Dışişleri Bakanlığı'nın iki temsilciliğini Antalya ve İzmir'de açmayı planlıyoruz. İzmir'de Haziran ayı'nda faaliyete girecek temsilciliğin Büyük Elçiliği'ne Dicle Kopuz atanmıştır. İzmir'de bu elçimiz daim olarak kalacaktır. Bu sayede İzmir diplomasinin merkezlerinden biri olacaktır.

 

26-27 Nisan tarihleri arasında da İzmir'de düzenlenecek olan Avrupa Konseyi İnsan Hakları Konferansı'nı gerçekleştireceğiz. Bildiğiniz gibi Avrupa Konseyi Dönem Başkanlığı Türkiye'de. Ben de Türkiye'yi temsilen Bakanlar Kurulu Başkanlığı görevini yapıyorum.. Bu sayede İzmir'i hak ettiği yere taşıyacağız" diye konuştu. 

 

Partisinin İl Başkanlığı ziyareti sırasında ise Bakan Davutoğlu kentin önemli bir tarihi yapıya sahip olduğunu ve İzmir'in Türkiye için dünyaya açılan kapısı olduğunu söyledi. Bakan Davutoğlu, "Uzun zamandır planladığımız ziyareti nihayetihnde gerçekleştirmiş bulunuyoruz. İzmir bizim için herhangi bir şehir değil. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana tarihinde önemli bir yere sahip bir kenttir. İstanbul'dan sonra üçüncü Dışişleri Bakanlığı7na bağlı temsilciliğimizi İzmir'de açıyoruz. İzmir'i dünyaya tanıtma çalışmalarımız devam edecektir" dedi. 

  

"İMAN EL UBEYDİ İÇİN GELEN BİR TALEP YOK" 

 Bakan Davutoğlu bir basın mensubunun Kaddafi askerleri tarafından tecavüze uğradığı ve daha sonra gözaltına alındığı iddia edilen İman el Ubeydi için Türkiye'nin internet üzerinden yardıma çağrıldığı yönünde Dışişleri'nin bir girişimi olup olmayacağı sorusuna şöyle cevap verdi: "Trablus'ta yaşanan bir olay.

 

Bize henüz ulaşan bir vaki durum yok. Olursa tüm insani konularda olduğu gibi bu konuyla da ilgilenir, temaslarımızı kurarız. Türkiye'nin tüm insanı olaylarda, her kapıyı açma ve talep edilenleri yerine getirmedeki etkinliği bilinmektedir.  

 

Davutoğlu ayrıca Abhazya Cumhurbaşkanı Sergey Vasileviç Bagapş, Türkiye'ye yaptığı ziyaretten ötürü şunları söyledi:

 

"Abazya Cumhurbaşkanı'nın ziyareti gayriresmi bir ziyarettir. Bakanlık olarak konuşa ilişkin gereken açıklama yapılmıştır. Ziyaret tamamen sağlık problemleri için gerçekleştirilmiştir. Türkiye'nin herkese kapısı açıktır" dedi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol