DEVLETİN ZİRVESİ ATA'NIN HUZURUNDA...

CUMHURİYET Bayramı'nın 93'üncü yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde ilk tören Anıtkabir'de yapıldı.

29 Ekim 2016 Cumartesi 13:48
DEVLETİN ZİRVESİ ATA'NIN HUZURUNDA...

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakanlar Kurulu üyeleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarıyla yüksek yargı başkanları da hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet erkanıyla birlikte, Aslanlı Yol'dan Atatürk'ün mozolesine yürüdü. Aslanlı Yol'da yan yana yürüyen Başbakan Yıldırım ile CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş sırasında bir süre sohbet ettiği görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir'e gelişinde Aslanlı Yol'un başında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar tarafından karşılandı.

Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı; 

"Destansı bir mücadelenin zafer meyvesi olan cumhuriyetimizin 93. yıl dönümünü millet olarak coşkuyla kutluyoruz. Varlığına kasteden mihraklara karşı hürriyetinden onurundan istikbalinden asla taviz vermeyeceğini 93 yıl önce tüm dünyaya ilan eden milletimiz, aynı iradesini bugün de devam ettiriyor. 15 Temmuz darbe girişimine karşı ülkemizin dört bir yanında gösterilen kahramanca direniş 93 yıl evvel kurtuluş savaşımızı zafere taşıyan irade ve ortak imanın tecessüm etmiş halidir. Ülkemizin demokrasisini bağımsızlığını ve meşru yönetimini hedef alan iç ve dış odaklar 15 Temmuz gecesi milletimizin cesareti ve direnişi sayesinde bir kez daha hezimete uğramıştır. İki yüz kırkaltı şehit ve 2 bin 194 gazimizin kanı pahasına elde ettiğimiz demokratik kazanımları koruyarak 2023 hedeflerimizi gerçekleştirerek ülkemizi muassır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşıyacağız. Devletimizin beka mücadelesinde gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve başta zatıaliniz olmak üzere tüm gazilerimizi rahmet ve şükranla yadediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun."

Haber görseli

Haber görseli

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol