'Devlet Bunların Aklıyla Yönetiliyorsa...'

AKP'li Metiner'den Arınç ve Kuzu'ya tepki: Bunların aklıyla varılacak yer siyaseten hüsrandır!

24 Mayıs 2020 Pazar 12:15
'Devlet Bunların Aklıyla Yönetiliyorsa...'

Eski AKP milletvekili ve Star gazetesi yazarı Mehmet Metiner , bugünkü köşesinde eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç ile AKP’li Burhan Kuzu ‘yu isim vermeden eleştirdi.

Metiner, “Bunların aklıyla varılacak yer siyaseten hüsrandır!” yorumunu yaptı.  

AKP’li Kuzu’nun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ndaki “Mustafa Kemal Paşa, 30 Nisan 1919’da Resmi Gazete’de yayınlanan Sultan Vahdettin imzası ile Samsun 9. Ordu Müfettişliği’ne tayin edilmiştir. Mustafa Kemal, Samsun’a herhangi bir kişi olarak değil Osmanlı’nın en parlak subayı olarak çıkmıştır. Sultan Vahdettin Han’ı rahmetle anıyorum” paylaşımına göndermede bulunan Metiner, “Cumhurbaşkanımızın kendilerine tevdi ettiği sıfatları üstünde taşıyanlar artık sadece kendileri değildirler. Sözleri bin tartarak konuşmak mevkiindedirler. Gazi Mustafa Kemal’in dönemin Padişahının oluruyla Samsun’a gönderildiğini artık herkes biliyor. Hiç gereği yokken 19 Mayıs’ta münhasıran Padişah övgüsü yapmak doğrusu siyasi akılla bağdaşır bir tutum değildir. Cumhurbaşkanımızı hak etmediği polemiklerin içine çekmek yanlıştır.” düşüncesini dile getirdi.  

Kuzu’nun ardından Arınç’ın Arınç’ın, Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerle ilgili ölenler için ezanlardan sonra dua okunmasına yönelik açıklamasına işaret eden Metiner, “Cumhurbaşkanlığı makamı nezdinde hak etmediği bir unvanın sahibi olan bir zatın kalkıp ezandan ve saladan duyduğu rahatsızlığı dile getirmesi art niyetlilik değilse akıl tutulması ve körlük değil midir? Bunların aklıyla varılacak yer siyaseten hüsrandır! Yaşasın…

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.05.2020 12:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol