'DERSHANELER KA-PA-TI-LA-CAK...'

Erdoğan, AK Parti’nin Kızılcahamam kampında “Gönlüm bu yönde, 51 il ‘bütünşehir’ haline getirilecek” dedi, ekledi: “Dershaneler kapatılacak. Çocuklar eşit yarışacak...”

04 Kasım 2013 Pazartesi 15:37
'DERSHANELER KA-PA-TI-LA-CAK...'

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kent sınırını büyükşehir belediyesi sınırı haline getiren “bütünşehir” uygulamasının 30 büyükşehirin ardından ilerleyen süreçte kalan 51 il’de uygulanacağını söyledi. Erdoğan dershanelerin kapatılması konusundaki kararlılığını vurgularken ise “Derdimiz çocukların eşit yarışması” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin geleneksel Kızılcahamam kampı dün Başbakan Erdoğan’ın modatörlüğünde kabine üyelerinin ter döktüğü oturumla sona erdi. Bakanlar kampın ikinci gününde Erdoğan’ın huzurunda hem sorumluluk anlanlarıyla ilgili sunum yaptılar hem de milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları temsilcilerinden gelen eleştiri ve soruları yanıtladılar. Edinilen bilgiye göre toplantıda bazı katılımcılar 30 büyükşehirdeki “bütünşehir” uygulamasının tüm iller için geçerli olması önerisini gündeme getirince Erdoğan da “Benim de gönlüm bu yönde” diyerek, tüm il sınırları içindeki seçmenlerin büyükşehir belediye başkanlığı için oy kullandığı modelin 30 büyükşehirde 2014’teki yerel seçimlerde deneneceğini söyledi. Vatan gazetesinin haberine göre; Erdoğan ilerleyen süreçte bütünşehir uygulamasının tüm iller için gündeme geleceğini ifade etti.

‘Dershaneler kapatılacak bu konuda geri adım yok’

KIZILCAMAM kampında yapılan toplantıda dershaneye gitmeden Boğaziçi Üniversitesi’ni kazandığını söyleyen bir kadın kolları üyesinin açıklamasının ardından dershanelerin kapatılması tartışması yapıldı. Bazı milletvekilleri bu konuda çok sayıda tepki ve şikayet aldıklarını belirtirken, bu kararın kamuoyunda “siyasi bir karar” olarak algılandığı ifade edildi. Başbakan Erdoğan’ın bunun üzerine “Bizim derdimiz çocukların eşit yarışması. Bunun tedbirlerini alıyoruz. Kimse bunun spekülasyonunu yapmasın” değerlendirmesi yaptığı öğrenildi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da, dershane sisteminin adaletsizlik yarattığını belirtti:“Nihai hedefimiz dershaneleri kapatmak. Bunun için çeşitli modeller üzerinde duruyoruz. Öncelikli olarak özel okula dönüşebilecek dershanelerin bunu yapması sağlanacak.Burada ne öğrenci ne öğretmen kimse mağdur olamayacak.”

İşte 51 bütünşehir

Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Sivas, Siirt, Sinop, Tokat, Tunceli, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.11.2013 15:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol