Deprem Toplanma Alanını Bile Tarikata Verdiler!

Acıbadem sakinleri ‘bölgedeki tek yeşil ve deprem toplanma alanımız’ dediği Şehit Mete Sertbaş Parkı ve çevresini korumak için verdiği mücadeleye karşın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kulağını tıkayarak tarikata 30 yıllığına kiralanmıştı.

15 Aralık 2018 Cumartesi 23:11

Acıbadem sakinleri ‘bölgedeki tek yeşil ve deprem toplanma alanımız’ dediği Şehit Mete Sertbaş Parkı ve çevresini korumak için verdiği mücadeleye karşın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) söz konusu araziyi sosyal ve kültürel tesis alanına dönüştürdü ve itirazlara da kulak tıkadı. Bölge sakinlerinin “Yeşilimiz gasp ediliyor” dediği park ve çevresi AKP’nin sevdiği vakıflardan Aziz Mahmut Hüday-i Vakfı’na 30 yıllığına kiralanmıştı.

Cumhuriyet gazetesinden Hazal Ocak'ın haberine göre bölge sakinleri söz konusu parkın bitişiğindeki araziye Üsküdar Belediyesi tarafından verilen yapı ruhsatı ve ruhsatın dayanağı olan imar planlarının iptali istemiyle ilçe belediye ve İBB’ye karşı dava açmıştı. Bölge sakinleri mahkemeye verdikleri dilekçede TİBAŞ Vakfı tarafından “belediye hizmet birimi” olarak bin 924 metrekarelik alan ile 4 bin 93 metrekarelik parkın kamu yararına bedelsiz terk edildiğini belirtti. Söz konusu alanın deprem anında toplanabilecek tek açık ve yeşil alan olduğunu belirten bölge sakinleri inşaat sürdüğü sürece parka ve belediye hizmet alanında telafisi güç zararlar oluşacağını ifade etti. Dava dosyasına giren bilirkişi raporunda arazinin sosyal-kültürel tesis olarak kullanılmak üzere vakfa kiralandığı belirtilerek ruhsatta kullanım amacının “halka açık ikamet yerleri” şeklinde tanımlandığına dikkat çekilmişti. İnşaat İBB tarafından mühürlenmişti. Bu sürecin ardından İBB geçen temmuz ayında yeni bir imar planı hazırlayarak plana sosyal ve kültürel tesisin yapılmasının önünü açan plan notu ekledi. Bölge sakinlerinin imar planına itirazı önceki gün İBB Meclisi gündemine geldi. İBB Meclisi de bölge sakinlerinin itirazını plan notlarının “Acıbadem bölgesinde yaşayan vatandaşların ihtiyacına yönelik kamusal nitelikli belediye hizmet birimleri ve diğer sosyal kültürel tesislerin yer alacağından kamu yararı niteliği taşıdığı” gerekçesiyle oyçokluğuyla reddetti.

'DAVA AÇACAĞIZ'

Bölge sakinleri yaptıkları açıklamada “Tibaş Vakfı , Üsküdar Acıbadem -Türk Telekom yanında yer alan 6 dönümlük, arazisinin; 2 dönümlük alanın 481 metrekaresi kapalı alan, yani kültür merkezi ve yeşil alan, 4 dönümlük alanını da park yapılmak üzere Üsküdar Belediyesi’ne devretmişti. İlçe belediye ‘Kültür Merkezi Projesi’ geliştirdi, sonrasında halka yaptığı açıklamada Tibaş Parkı arazisini; kültür merkezi ve park yapacağını teyit etti. Ancak projeye bakıldığında, söz konusu arazinin Aziz Mahmut Hüdai Vakfına, yurt olarak verileceği ortaya çıktı. Binlerce mahalleliyi yok sayıp, ‘Kültür Merkezi’ adı altında, Şehit Muhtar Mete Sertbaş’ın adını kullanarak kaçak yaptığınız ve üstüne cemaate yurt olarak 30 yıllığına, ayda 4 bin TL’ye kiraladığınız binanız, yeşil alanımızı gasp ettiği sürece; itiraz etmeye devam edeceğiz. Acıbadem’de tek kalan yeşil alanımızdan elinizi çekin. Acıbadem’e cemaat yurdu değil, Tibaş Vakfı’nın bağışladığı şekilde; Acıbadem mahallesi kültürüne uygun, tiyatro, sinema konferans salonu, sergi salonu olan bir kültür merkezi ve park istiyoruz. Dava ve her türlü yasal hakkımızı kullanmaya devam edeceğiz.”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol