DAVUTOĞLU'NA İLK FIRÇA...

Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, tezkere konusunda itirazları olan Başbakan Davutoğlu'na fırça atıp istediği metni tezkereye koyduğunu yazdı.

03 Ekim 2014 Cuma 11:10
DAVUTOĞLU'NA İLK FIRÇA...

 Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, "Davutoğlu, Erdoğan’dan fırçayı Esad yüzünden yedi!.." başlıklı yazısında tezkere konusunda perde arkasında yaşananlarla ilgili ilginç iddialarda bulundu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun arasında şimdiye kadar iki kez ters düştüklerini öne süren Takan, sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istediklerinin olduğunu savundu. İşte Takan'ın yazısından ilginç bölümler:

İLK BÜYÜK KAVGA PATLAK VERDİ

Bugünden çeşitli karelerle size objektif fotoğrafı sunma çalışmalarıma devam edeyim.. Recep Erdoğan’ın Esad paranoyasının damgasını vurduğu 2 Ekim tezkeresinden önce Genel Müdür Ahmet Davutoğlu ile Recep Erdoğan arasında ilk büyük kavga patlak verdi. Ama kapalı kapılar ardında..

İLK KÜÇÜK KAVGA REHİNELERLE İLGİLİYDİ

İlk küçük olanı Musul rehinelerinin teslim edilmesi sırasında Azerbaycan-Ankara arasında telefon hattında Erdoğan’ın “Niye bana önceden haber vermediniz. Neden sizin açıklamanızdan sonra haberdar ediliyorum” şeklinde olmuştu ama neyse!.. Daha bu rol çalmaların ve şov yarışlarının nicesine şahitlik edeceğimiz için bunu geçelim..

ESAD KİNİNDEN VAZGEÇİRMEK İÇİN UĞRAŞTI

Başbakanlık kaynaklarımdan edindiğim bilgilere göre; Çankaya ile TSK arasında sıkışan Genel Müdür Ahmet Davutoğlu, 2 Ekim tezkeresi Meclis’e gönderilmeden önce Recep Erdoğan’ı çok güvendiği bazı güvenlik bürokratları ile birlikte “Esad kininden vazgeçirmek” için çok uğraştı. Davutoğlu, uluslararası koalisyonun önceliğinin Esad ve rejimi olmadığını anlatmak ve “Esad kininden vazgeçilmeli” tezlerini kabul ettirmek için patronuna çok dil döktü. Sonunda ne oldu?.. Genel Müdür, patronundan “sen işine bak hoca” yanıtını alıp Esad ve Suriye’ye savaş ilan eden tezkereyi kaleme aldı.

ÖCALAN'DAN GELEN "MEMNUN OLDUM" AÇIKLAMASI

Aynı 1 Mart tezkeresinin ardından olduğu gibi 2 Ekim sonrasında yapılacak gizli anlaşmaları ve de tezgahları tahmin etmek bile istemiyorum.Fakat, şu kadarını bile görmek yetiyor. Bebek katili Öcalan’ın isteklerinin ve politikalarının “devlet politikası” olarak Resmi Gazete’den ilan edilmesi. Ve bunun ulusal güvenlik, IŞİD bahanesi ile “çözüm süreci kurulları” maskesiyle tezkereye eklemlenmesi. Sonra da İmralı’dan yapılan “çok memnun oldum” açıklaması..

Neye karşılık?..

Kobani’ye karşı Esad..

Esad’a karşı iş birliği yap Kobani ile birlikte Türkiye’nin Güneydoğusunu al. TSK da PKK’nın müttefik gücü asker arkadaşı, tertibi olsun..

Bir siyasetçinin ve ona biat eden güruhun gizli ajandası ve paranoyaları ile içine düştüğümüz stratejik bataklık giderek derinleşiyor..

O TANKERİ PKK ATEŞE VERDİ!..

Bakın!.. Size terör bölgesinden farklı bir örnek de aktaracağım. Ayaklanmayı kışkırtmak için var gücüyle provokasyonlar yapan terör örgütüne karşı bölgedeki vatandaşların tepkisi ve de nefretinin arttığı, Ankara’ya güvenlik koridorlarına gelen bilgi-değerlendirmeler arasında.

22 Temmuz’da terör örgütünün yol kesme faaliyetlerinin hız kazandığı günlerde Lice’de LPG yüklü tankerin patlaması ve 2 otobüsün yanması sonucu peyder pey açıklanan rakamlara göre; 33 vatandaşımız feci şekilde hayatını kaybetti.

Kazanın basına yansıması ise “direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücünün tankeri devirmesi ve yola yayılan gazın bir yolcunun sigarası yüzünden patlaması” şeklinde olmuştu. Diyarbakır emniyetinden sağlam kaynaklardan bana ulaşan bilgiler ise tam tersini söylüyor..

Patlamanın olduğu yerde, her zamanki gibi PKK militanları yol kesme faaliyetlerini icra ederken, otobüs şoförleri tepki göstererek “Ekmek paramızla oynamayın. Bizi mağdur ediyorsunuz” diyor. Bu tepkiye kızan teröristler de ceza ve gözdağı olsun diye tankeri devirip eylemi gerçekleştiriyor. Acı bilanço ve “çözüm süreci”ni koruma ve kollama faaliyetleri ise PKK eylemini örtme, ölü sayısını zamana yayarak duyurma ile devam ediyor.

Bu karanlık tabloyu örtmenin, PKK bitme noktasında iken “çözüm süreci” masalıyla ortaya çıkıp onu kurtarmaktan ve de hayat vermekten hiç farkı yok.

TEZKERENİN GERÇEK BÖLÜŞÜM MASASI YENİ KURULUYOR

Şu satırlara geldiğimde, Meclis’te tezkere hakkında lehte, aleyhte ve de çekinser parmak sayılarının hesaplanmasına geçilmemişti. TSK, Erdoğan görüş ayrılıkları ve arada sıkışan Genel Müdür yüzünden altı kaval üstü şişhane formülü ile hazırlanan tezkerenin gerçek pazarlık ve bölüşüm masası yeni kuruluyor!.. Bakalım Erdoğan’ın halifelik rüyaları gerçekleşecek mi?.. Ona “halife sen olacaksın” sözünü verenler sözlerinde duracaklar mı? Çok güleceğim geliyor ama içim kan ağladığından olmuyor. Derdimi ancak böyle sizlere yansıtıyorum.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.10.2014 11:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol