Davutoğlu: O Konuda Erdoğan İstedi, Ben Yaptım...

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Y. Çağ TV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

15 Mayıs 2020 Cuma 08:01
Davutoğlu: O Konuda Erdoğan İstedi, Ben Yaptım...

Ahmet Davutoğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

Türkiye’de daha iyi bir fikri hayata geçirebilir miyiz diye kurduk partimizi. Bazen kader sizin planınızın dışında seyreder. Danışmanlık görevimin ardından ayrılık düşünürken, milletvekilliği teklifi geldi. O dönem üniversite açma planlarımız vardı. 2008’deki parti kapatma davası döneminde siyasette kalma kararımı verdim. Ben siyasete o zaman girdim. Bazıları benim Başbakanlık’tan ayrıldığım için bir hırs ile hareket ettiğimi düşünüyor. Ama öyle olmadı.

"AKP'YE SADIK KALDIM"

Bir süreç var, bir kere ben siyaset bilimciyim. Türkiye’nin yakın tarihindeki en etkili şey 27 Nisan oldu. 27 Nisan’dan 2008 parti kapatma davasına kadar olan süreçte siyasete geçiş sürecim oldu. Bizler hep birlikte bir mücadele verdik. Bunu zikretme sebebim şu; siyasete hırsla değil, azimle geldim.Ben AKP’ye sadık kaldım. Ben her zaman verdiğim sözde sadık kaldım.

"CUMHURBAŞKANI SÖYLEDİKLERİMİZİ GÖRMEZDEN GELİYORDU"

Türkiye’nin ekonomik olarak en zor olduğu dönemde sosyal dengeyi sağlamaya çalıştık. İçeride söylediğimiz sözlerin anlamı kalmadı. Sayın Cumhurbaşkanı bizim söylediklerimizi görmezden geliyordu. AKP’nin çevresindekiler nüfuz edebiliyordu. Beni Başbakanlıktan ayrılmaya zorlayan ayak oyunlarını yaptıklarında. Benim halk nezdinde itibarımın sarsılacağını düşündüler. Bana ev hapsi muamelesi yapıldı. Konferanslarım iptal edildi. 

TÜRKİYE'Yİ SURİYE BATAĞINA SOKTUNUZ TARTIŞMASI

Suriye’de yanlış giden bir şeyleri bizim üzerimize yıkmak siyasi ahlaksızlıktır. Devlet edebinden yoksunluktur. Adnan Menderes asıldığında Hasan Polatkan “Benim bir şeyden haberim yok” dememiştir.Burada benim özellikle söyleyeceğim şey hepimiz benzer ithamlarla karşılaşabiliriz. Ben Dışişleri Başdanışmanıydım o zaman da Bakan’dan çok bana yüklenildi. Dışişleri Bakanı oldum yine bana yüklendiler.Ben çıkıp da “Ya bu ülkede başbakan da var” demedim. Başbakan olduğumda Suriye dosyasını sordum. Bir gün MGK toplantıları Bakanlar Kurulu toplantılar, gizlidir, kayıtlara geçmiştir. Ben çok erken vakitlerde Dışişleri Bakanı olarak Suriye’de yapılması gerekenleri söyledim. O günler söylediklerim yapılmadığı için Suriye’de buraya gelindi.Hiçbir zaman Cumhurbaşkanından habersiz bir karar alınmadı. Ben Türkiye’nin bu konuda suç işlediği görüşünde de değilim. Bütün bir ülkeyi zan altında bırakmak istiyorlar. Esad halkından bir milyon insanı katletti. Halkın üçte ikisini yerinden etti. O suçlu değil.Ona destek veren ABD, Rusya suçlu değil. Bölgedeki teröristler suçlu değil de Türkiye suçlu öyle mi? Türkiye içinde de Davutoğlu. Böyle bir şey olabilir mi?

"FETÖ’NÜN TSK’DA BU KADAR GÜÇLÜ OLDUĞUNU BEN BİLEMEZDİM"

FETÖ’nün TSK’da bu kadar güçlü olduğunu ben bilemezdim. Suriye’ye dönük her operasyonu içeriden baltaladığını bilemezdim Dışişleri Bakanı olarak. Bunu bilmesi gereken Başbakandır, Genelkurmay Başkanıdır. 15 Temmuz’u yapan FETÖ, Türkiye’yi Suriye bataklığında tutmak için her şeyi yaptılar. MİT operasyonu, benim odamın dinlenmesi. Bunları ben mi denetleyecektim?Dönemin bazı bakanları da bugün kenardan seyrediyor. Siz o zaman ne yapmaktaydınız?

"SURİYE'DE ERDOĞAN'IN TALİMATI DIŞINDA BİR POLİTİKA İZLEMEDİM"

Sayın Erdoğan’a, Sayın Gül’e, Genelkurmay Başkanıma, benim dönemimde görev yapan, ilgili Bakanlara ve hasseten Sayın Erdoğan’a soruyorum; onların emir ve talimatları dışında ben bir politika belirleyip ülkeyi zarara sokmuşsam işte ben buradayım. Çıksınlar desinler ki “Davutoğlu şu şu uygulamaları yaptı ve ülkeyi zarara soktu”Ben sayın Erdoğan’a hitaben söylüyorum. Eğer bunu demiyorsanız çıkın bütün bu politikaları sahiplenin. Prestij kazandığınız durumlarda öne çıkmanız, halk tarafından eleştiri konu olan durumları başkalarına yıkmanız size yakışmaz.,

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.05.2020 08:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol