'DARBE HUKUKUNA DA DOKUN AKP'

CHP lideri Kılıçdaroğlu düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

19 Nisan 2012 Perşembe 14:28
'DARBE HUKUKUNA DA DOKUN AKP'

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, TBMM darbe hukukunun yarattığı kirliliği 30 yıldır neden temizleyemediğini sordu. Türkiye'nin son 10 yıldır Ak Parti tarafından yönetildiğini ancak Ak Parti'nin istediği her şeye dokunurken darbe hukukuna dokunmadığını söyledi.
DARBE HUKUKUNU BU ÜLKEDEN SİLMEK  İSTİYORUZ
Kılıçdaroğlu: "Cumhuriyet Halk Partisi olarak darbelerden en büyük zararı biz gördük. Partimiz kapatıldı, arşivlerimiz SEKA’ya gönderildi ama asla intikam duygusu içinde olmadık. Demokrasinin yanında olduk. Son olarak Recep Tayyip Erdoğan milletvekili seçilemiyordu. Onun için yasa değişikliğine evet dedik. Demokrasinin olmadığı bir yerde zaten insan haklarından bahsedilemez. "Bütün milletvekillerine sesleniyorum; darbe hukukundan temizlemek mi istiyorsunuz? CHP buna hazır. İşte kanun teklifimizi veriyoruz. Darbe hukukundan kurtarmak herkesin namus borcudur" dedi.
Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
"Darbeye karşı olmak insanlığın kazanımlarını savunmaktır. Darbeye karşı olmak demokrasiyi savunmaktır. Hem demokrat olup hem de darbe hukukuyla beraber olunmaz. YÖK yasasının sahiplenilmesi, siyasi partiler yasasının değişmemesi siyasal ikiyüzlülüktür."
Seçim barajına da değinen Kılıçdaroğlu, düşüncelerini "Yüzde 10 seçim barajı milli irade hırsızlığıdır. 32 yıl içinde devletler yıkıldı dünya değişti, 2012 Türkiye’sinde darbe hukukundan söz ediyoruz. Sansürden hapisteki gazetecilerden söz ediyoruz. Türkiye’de demokrasi varmış oyunu oynamaktan vazgeçelim. Darbe temizliği için CHP’den demokrasi paketini sunuyoruz." sözleriyle ifade etti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol