DAĞLICA OLAYINI PKK SİTELERİNDEN ÖĞRENMİŞ

Davutoğlu’nun yakın ekibi, PKK’ya yakın internet sitelerinde yayınlanan haberlerden sonra konuyla ilgili bilgi sahibi oldu.

08 Eylül 2015 Salı 15:55
DAĞLICA OLAYINI PKK SİTELERİNDEN ÖĞRENMİŞ

 Genelkurmay’ın uzun süre Dağlıca saldırısında ölenlerin sayısına ilişkin açıklama yapmamasında, PKK’nın bölgeye mayın ve keskin nişancı tuzağı kurması etkili oldu. Olayın üzerinden 24 saat geçmesine rağmen, TSK saldırıyla ilgili kesin rakamlara ulaşamadı. Ayrıca, Dağlıca baskınına yönelik hiçbir istihbarat raporu sunulmadı. Saldırıyı Türkiye Hollanda maçı esnasında öğrenen Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ise saldırıya ilişkin bilgi verilmedi. Davutoğlu’nun yakın ekibi, PKK’ya yakın internet sitelerinde yayınlanan haberlerden sonra konuyla ilgili bilgi sahibi oldu.

MAYINI PATLATIP “ PUSUYA” YATTILAR

Türkiye’yi derinden sarsan saldırının ilki mayın arama ekibine yapıldı. PKK, mayın arama ekibinin geçişi sırasında mayınları patlatarak pusuya yattı. Ve tek el ateş edilmedi. Bu gelişme üzerine bölgeye kurtarma ekibi gönderildi. Bu sırada, olay yerinde mayın tuzağı ve keskin nişancı tuzağı kuran PKK, gelen birlikleri ateş altına aldı. Bölgede, çok sayıda PKK’lı olduğu tahmin ediliyor. Birlikleri kurtarmak için bölgeye iki üç ekip gönderildiği ve ekiplerin tamamının da pusuya düşürüldüğü kaydedildi. Keskin nişancı ve mayınlama nedeniyle, TSK mensupları bölgede çalışma yapamadı. Saldırının üzerinden 24 saat geçmesine rağmen bölge tamamen güvenli hâle getirilemediği için, ölü ve yaralı askerlere ulaşılamadı. Hava muhalefeti nedeniyle helikopterler ile insansız hava araçlarından da yararlanılamadı. Dolayısıyla Genelkurmay Başkanlığı da ölü ve yaralı sayısı konusunda tam bir bilgiye sahip olamadı.

İSTİHBARAT GELMEDİ

Saldırının ardından istihbarat zaafiyeti de gündeme geldi. İstihbarat birimlerinden Dağlıca’ya saldırı yapılacağına yönelik uyarı gelmedi. Bunan yanında son dönemde hazırlanan raporlarda daha çok PKK’nın şehirlerde eylem yapacağına yönelik bilgilere yer verildi. Ancak askerler bölgede hareketlilik olduğunu tespit edip kendi kendilerine önlem aldı. Fakat bu önlem yeterli olmadı. Saldırıyı yaklaşık beş saat sonra Türkiye Hollanda maçı seyrederken öğrenen Başbakan Davutoğlu’nun ise saldırıdan haberdar edilmediği öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı’nın ise bilgisi bulunuyordu. Saldırı ile ilgili haberlerin PKK’ya yakın internet sitelerinde yer alması üzerine Davutoğlu’nun ekibi, olayla ilgili araştırma yaptı. Araştırmanın ardından saldırının büyüklüğü ortaya çıktı. Davutoğlu da bu gelişme üzerine maçtan ayrılarak Ankara’ya hareket etti. Bu durum hükümet içinde de büyük bir krize yol açtı.

HÜSEYİN ÖZAY/TARAF

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.09.2015 15:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol