COŞ'AN VALİ'NİN SIRRI ORTAYA ÇIKTI!

Adana Valisi Coş'un hızlı yükselişinin sırrı ortaya çıktı. Üç müfettişten ikisi nasıl yükseldi, diğerine ne oldu?

13 Kasım 2013 Çarşamba 10:21
COŞ'AN VALİ'NİN SIRRI ORTAYA ÇIKTI!

 Son günlerin olay ismi Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un hızlı yükselişinin sırrı ortaya çıktı. Coş, Mülkiye müfettişiyken 2001 yılında iki meslektaşı Enver Salihoğlu ve Candan Eren ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarını inceledi. 

Coş ve Salihoğlu ''Yolsuzluk yoktur'' derken, Eren, aksi yönde rapor hazırladı. AKP iktidara gelince hem Coş hem de Salihoğlu Vali oldu, Eren ise görevden alındı.

İçişleri Bakanlığı, İBB'deki çöp taşıma ihalesi, billboardların kiralanması, İETT araçlarının bakım ve onarımı, toplu taşıma ihaleleri, İSKİ'nin sayaç okuma işleri, Belbim, Akbil ve Halk Ekmek gibi konularda soruşturma açtı. 

Soruşturmaları yürüten Mülkiye Başmüfettişleri Coş ve Salihoğlu ''Yolsuzluk yoktur'' derken, Eren'in raporları aleyhte çıktı. Eren'in raporları sonucu İstanbul Belediyesi ve taşıma şirketlerinde operasyonlar yapılarak davalar açıldı.

VALİLİK YOLU AÇILIYOR
2002 yılı sonunda AK Partinin iktidara gelmesinin ardından ise 7 Şubat 2003'de Mülkiye Başmüfettişlerinden Hüseyin Avni Coş Bingöl, Enver Salihoğlu ise Rize Valiliğine atandı. Candan Eren ise Başmüfettişlik görevinden alınıp Zonguldak'a Vali Yardımcısı yapıldı. Eren Danıştay'a başvurarak bu kararı iptal ettirdi. 

Meslektaşlarının aksine, 1. sınıf mülki idare amiri unvanını da ancak, 2013 yılı Şubat ayında alabildi. Ergenekon davasıyla ilgili olarak da hakkında soruşturma açıldı. Coş ise Bingöl Valiliğinden sonra Aksaray, Kırklareli, Aydın ve Adana Valisi oldu. Coş, 10 yıldır aralıksız olarak Vali koltuğunda oturuyor. Salihoğlu ise 2003'de Rize Valisi oldu. 2006'da ise Gümüşhane Valiliği görevine getirildi. 8 Ekim 2013 günü de İçişleri Bakanlığı Müsteşar yardımcılığına atandı. 

BİNGÖL'DE DE İSTİFASI İSTENDİ
Adana'da bir vatandaşa ''Gavat'' diyen ve halk tarafından ''Vali istifa'' sloganları atılan Coş’un adı Bingöl’de 2003'deki depremin ardından yaşanan olaylar nedeniyle de gündeme geldi. 

Kızılay’ın bölgeye ulaştırdığı çadırların dağıtımında bazı kişilerin kollandığı gerekçesiyle vatandaşlar protesto eylemi yapıp, “Vali istifa” sloganları attı. Coş'un adı Kırklareli Valisiyken de bir kadın doktorlarla anıldı. CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Vali Coş'un Dereköy Sağlık ocağında görevli 28 yaşındaki bayan doktor A.B.B'yi taciz ettiğini öne sürdü. Coş iddiaları yalanlarken, hakkında açılan soruşturma sonucu suçlamalar asılsız bulundu.  

AKP DE ŞİKAYETÇİ
AKP Adana Milletvekili Ali Küçükaydın da ''Telefonlarımızı dinliyor. Düzenlediği ihalelerde yolsuzluk var'' diyerek Vali Coş'u İçişleri Bakanı Muammer Güler’e şikayet etti. 

Coş, 2009'da katıldığı Karadeniz gecesinde Erdoğan için ''Cesaretli, çalışkan, yüreği memleket için atan, ülkesi için her şeyi göze alan yiğit'' dedi. Aydın'da yerel seçim öncesi de, CHP ve MHP’nin afişlerini toplatınca tepki çekti. 

Adana'da ise Atatürk rozeti dağıtan Adana Belediye Başkanını engellemek isteyip, sert biçimde tartıştı. Başbakan Erdoğan'ın kızlı erkekli öğrenci evleri konusundaki açıklamasının ardından ''Bizim için talimattır'' diyerek harekete geçti. 

10 Kasım törenlerinde kendisine hakaret ettiğini öne sürdüğü bir vatandaşa ''Gavat'' dedi. Coş tepki çekince ''Gavat demedim Kavas'' dedim açıklaması yaptı. Daha sonra da ''Gavat'' dediğini kabul etti. 

''BEYAZA BEYAZ DEDİK''
Coş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki soruşturmalar konusunda ise, ''Belli çevreler, Başbakanımızın belediye başkanlığı dönemindeki soruşturmalarda, kendisini akladığım şeklindeki iddiaları gündeme getiriyorlar. Ben müneccim miyim beyefendinin Başbakan olacağını bileyim de ona göre rapor yazayım? Biz orada beyaza beyaz dedik'' açıklaması yaptı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.11.2013 10:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol