ÇIRPINA ÇIRPINA ÖLDÜ...

6 kişinin yargılandığı töre cinayetinde kan donduran itiraflar...

30 Nisan 2012 Pazartesi 14:12
ÇIRPINA ÇIRPINA ÖLDÜ...

 Hatay'ın Dörtyol İlçesi’nde aile meclisi kararıyla amcası Ramazan Hicri (26) tarafından diz çöktürülerek öldürülen bir çocuk annesi 21 yaşındaki Ceylan Soysal cinayetinde kan donduran yeni bilgiler ortaya çıktı. İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “töre saikiyle kasten öldürmek ve azmettirmek” suçlarından yargılanan katil zanlısı amca Ramazan Hicri, baba Mehmet Hicri (42), amcalar Halil Hicri (32), Ahmet Hicri (39) ve akraba Ali Güneş (21) ile Ceylan Soysal’ın kardeşi E. (17), cinayetin nasıl işlendiğini bütün ayrıntılarıyla anlattı. Tanık olarak dinlenen küçük kardeşler ise vahşetin boyutlarını gözler önüne serdi.

‘3 EL ATEŞ EDİP SİLAHI E.’YE VERDİM’
Habertürk gazetesinin haberine göre, katil zanlısı amca Ramazan Hicri, Ceylan’la odada konuştuklarını belirterek, “Yaptığı yanlışları bir daha yapmamasını söyledim. Ters konuşunca sinirlendim. 3 el ateş ederek yaraladım. Tabancayı da yaşı küçük olduğu için E.’ye verdim” dedi.
‘KAPIYI KİLİTLEYİP POLİSİ ARADIM’
Baba Mehmet Hicri ise şunları söyledi: “Kardeşim Ramazan ile oğlum E. devamlı Ceylan’ı öldüreceklerini söylüyorlardı. Bir süre sonra silah sesi üzerine uyandım. Odada Ceylan kanlar içinde yatıyordu. ‘Elim bulaşmasın, iz çıkar. Kim vurduysa ona kalsın’ diyerek yaralı kızıma dokunmadım. Çocukları babamın evine gönderip, eşimle kapıyı kilitleyip polisi aradım.”
‘AMCAM EVE GELDİ VE...’
Tanık olarak dinlenen ve devlet korumasına alınan Ceylan Soysal’ın kardeşleri 14 yaşındaki S.H. ile M.N.H.’nin anlattıkları ise ablalarının aile meclisince nasıl katledildiğini açıkça ortaya koydu. Ceylan’ın kız kardeşi S.H., evden kaçan ablasının bulunup eve getirilmesinin ardından aile meclisinde “Namusumuzu kirletti, infazı gerekir” diye konuşulduğunu söyledi. S.H., ablasının öldürülme anını şöyle anlattı: “Konuşma bittikten sonra dağıldılar. Gece amcam Ramazan, Ali ve kardeşim E. tekrar eve geldi. Amcam, çay demlememi istedi. Hiç konuşmuyorlardı. Amcam, yatak odasında bulunan ablam Ceylan’ın yanına geçti. Ablama bir şey yapacak diye ben de ablamın yanında kalmak istedim. Amcam, devamlı ‘Bana su getir, telefonu getir’ diyerek beni odadan çıkarmak istedi. Amcam beni dışarı çıkarır çıkarmaz odanın kapısını kilitledi. Ardından 3 el ateş sesi geldi. Ablamı yaralamıştı. Babam evin kapısını kilitlerken kardeşim M.N., ‘Baba ablam yaşıyor, can çekişiyor içeri girelim’ demesine rağmen babam, ‘3 mermi üzerine zor yetişiriz, olan oldu artık’ dedi.”
‘BABAM SESİNİ ÇIKARMADI’
Olayın görgü tanıklarından M.N.H. de evde bulunduğu sırada silah sesi geldiğini ve dışarı çıktıklarını söyledi. Dış pencereden içeri baktığında ablası Ceylan’ı çırpınır halde gördüğünü belirten küçük tanık, “Evin kapısını kilitleyen babama ‘Baba ablam ölmedi yaşıyor’ dedim. Babam sesini çıkarmadı, kapıyı kilitledi” dedi. Mahkeme heyeti, sanıklardan olay sonrası suçu üstlenmeye kalkışan öldürülen Ceylan’ın kardeşi E. ile amcası Halil ve akrabaları Ali Güneş’i tahliye etti.

Habertürk





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol