CHP'NİN GENEL BAŞKANI DEMİREL Mİ?

Süleyman Demirel'in CHP'deki kontenjanı kaç adaydan oluşuyor? İşte Demirel'in listesi...

10 Mayıs 2011 Salı 13:09
CHP'NİN  GENEL BAŞKANI DEMİREL Mİ?

Ergenekon sanığı Mehmet HaberalCHP'den aday gösterilmesiyle birlikte Süleyman Demirel'in CHP üzerindeki gölgesi konuşuluyor. Peki Demirel'in kontenjanı sadece Haberal'dan mı ibaret?

Kılıçdaroğlu iddiaları reddetse de eski CHP'nin etkili ismi Mustafa Özyürek'in iddiaları Demirel'in kontenjanının sadece Haberal ile sınırlı olmadığını gösteriyor.

Geçtiğimiz günlerde Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür'e konuşan Özyürek, aday sayısını bile vermişti: "Biz olsaydık böyle bir aday belirlemesine izin vermezdik. Benim tahminime göre Demirel'e yakın CHP listelerinde 14 aday var. Bu çok önemli bir rakam..."

İşte bu tartışmalar ışığında gazeteci Övür, aday listesini araştırdı ve Demirel'in kontenjanından girdiği iddia edilen isimleri bugünkü köşesinde yazdı. Haberal ve Batum ile birlikte ismi geçenler 16'ya ulaşıyor.

"Şimdi gelelim Demirel'e yakın duran CHP adaylarına... Bu adayların hepsi de DYP ve ANAP geçmişinden geliyor.
İlk sırada hiç kuşkusuz CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum var. İki yıl önce DP'nin başına geçmesi beklenen Batum, Deniz Baykal döneminde son dakikada rotasını CHP'ye kırmış ve Baykal gittikten sonra da hızla tepe noktaya çıkmıştı. Hatta adı genel başkan olacaklar arasında geçmişti.
CHP'deki Demirelcilerin kilit ismi ise Ergenekon davasından yargılanan Mehmet Haberal.
Haberal'ın başlattığı bu tartışmada adı geçenlerin sayısı 18'e kadar çıkıyor.
İşte onlardan isimlerini tespit ettiğimiz bazı adaylar; İstanbul'da Aydın Ayaydın, Ankara'da Sinan Aygün, Bülent Kuşoğlu, Aylin Nazlı Akat, İzmir'de Aytun Çıray, Turgay Bozoğlu, Bursa'da Turhan Tayan, Aydın'da Metin Lütfi Baydar, Zonguldak'ta Neriman Posbıyık, Adana'da Ümit Özgümüş, Karabük'te Mustafa Eren, Aksaray'da Mahmut Öztürk, Van'da Zahir Kandaşoğlu, Batman'da Faris Özdemir...
CHP Milletvekili listelerinde yer alan bu isimlerin hepsi eski merkez sağdan geliyor. Çoğunun Demirel'e yakınlıkları biliniyor. Hatta birkaçının seçim bürosunda Demirel'in fotoğrafları olduğu konuşuluyor.
Kısaca adını saydığımız isimlerin çoğu için daha şimdiden parti içinde bile "Demirel'in adayları" denildiği biliniyor.
Bilinmeyen tek şey, CHP ve Demirel ilişkisinin bu kadarla mı sınırlı kalıp kalmadığı... Onu da ileride göreceğiz."





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol