CHP'NİN BOYKOTUNA ORTAK ÖFKE...

CHP'nin Meclis'te yemin etmeme kararına hükümet kanadından ilk tepkiler gelmeye başladı

28 Haziran 2011 Salı 17:01
CHP'NİN BOYKOTUNA ORTAK ÖFKE...

 CHP'nin tutuklu vekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın tahliyelerinin reddedilmesi üzerine verdikleri 'yemin etmeme' kararına hükümetten ilk tepkiler gelmeye başladı. 

ERDOĞAN: ÖNCE TEKLİFLERİNİ ORTAYA KOYSUNLAR

Ana muhalefetin yemin etmemesi üzerine gözler Başbakan Erdoğan'a çevrildi. Genel Kurul'a girmeden önce kısa bir açıklama yapan Başbakan Erdoğan, "Önce tekliflerini ortaya koysunlar, biz sonra konuşacağız" dedi.

ÖFKEYLE KALKAN ZARARLA OTURUR                                             

Eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, CHP'nin kararını 'kendi takdirleridir' sözleriyle değerlendirdi. Şahin,"Tek Meclis var. Başka yerde görev yapamayız. Öfkeyle kalkan zararla oturur" dedi.

BU MECLİS ÇALIŞMASIN DEMEKTİR!

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Yemin etmemek Meclis çalışmasın demektir. O zaman da bu sorunlar çözülmesin demektir. Buradaki mantığı ben anlamakta zorlanıyorum" dedi.

Bağış, CHP'li milletvekillerinin Meclis'te yemin etmeme kararına ilişkin soru üzerine, Türkiye'de eğer sorun varsa bunların çözüleceği yerin TBMM Genel Kurulu olduğunu ifade etti. CHP'de pek çok hukukçu milletvekili olduğuna işaret eden Bağış, onların, aday listelerini yaparken bu tür sorunların çıkabileceğini öngörmüş olmaları gerektiğini belirtti.

Alınan kararların, bağımsız yargı kararları olduğuna dikkati çeken Bağış, şunları kaydetti:

"Yargı ile alakalı bir süreci çözmek için eğer hukuki değişiklik, A

Hukukçular toplantıda
TBMM'de yemin töreninde yaşanabilecek krize ilişkin AK Parti de harekete geçti. AK Parti'li hukukçular acil toplantı halinde. 

nayasa değişikliği gerekiyorsa, bunların konuşulacağı, tartışılacağı ve gerçekleşeceği yer de TBMM Genel Kuruludur. Ama Meclis'e katılıp yemin etmeden, Meclis'e ne önerge verebilirler, ne bir tasarıya oy verebilirler. Çözümü nasıl gerçekleştireceğiz? Hedeflenen amaç nedir, ben onu anlamakta zorlanıyorum. Vatandaşımızın da anlamakta zorlandığına inanıyorum. Eğer gerçekten bu ülkede çözüm isteniyorsa, o zaman bir an evvel milletvekillerinin yeminlerini edip, komisyonların kurulması, gerekli değişikliklerin yapılacağı önergelerin verilmesi gerekir. Ama yemin etmemek, Meclis çalışmasın demektir. O zaman da bu sorunlar çözülmesin demektir. Buradaki mantığı ben anlamakta zorlanıyorum. Halkımızın da anlamadığını... Aslında çok iyi anladığını... Amacın burada üzüm yemek olmadığının herkes farkındadır. Ümit ederim ki kararlarını gözden geçirirler."

HALUK İPEK: KENDİLERİ BİLİR

AK Partili Haluk İpek ise "Meclis daha zor şartlarda toplandı, kendileri bilir" dedi.

MHP'DEN DE TEPKİ VAR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal da CHP'ye tepki gösterdi. Bal, "CHP'nin kararını yanlış buluyorum" dedi.

MHP'li Mehmet Şandır'ın tepkisi ise şöyle oldu: "Yemin etmemek Meclis'i boykottyur CHP'ye yakışmıyor"

ANAYASAL SUÇ İŞLEDİ

AK Parti'li Salih Kapusuz ise "Kılıçdaroğlu konuşmasıyla Anayasal suç işledi" dedi.







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol