CHP'LİLER O KAMPA NEDEN GİREMEDİ?

Ahmet Davutoğlu, CHP'li vekillerin girişine izin verilmeyen Apaydın kampı ile ilgili olarak ''Oranın durumu farklı" dedi.

27 Ağustos 2012 Pazartesi 14:46
CHP'LİLER O KAMPA NEDEN GİREMEDİ?

 Dışişler Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara'da düzenlenen bir basın toplantısında soruları yanıtladı. CHP Milletvekili Hurşit Güneş'in elinde izin belgesi olmasına karşın ÖSO askerleri tarafından içeri sokulmadığı Apaydın kampı hakkında da açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Oranın durumu farklı" dedi.

Ahmet Davutoğlu, "Siviller ile askeri olarak sığınanların mülteci hukuk olarak farklı statüleri var. Askerlerin olduğu kamplara giriş için, gelenlerin de olurunun alınması gerekiyor. Takdir edilmesi gerekir ki belli bir düzen sağlanamazsa sorunlar yaşanır. Güvenlik unsurları olarak sığınmış olanların özel bir muameleye tabi tutulmaları normaldir. Sivillerin kaldığı kamplara gitmek istenirse her türlü kolaylık sağlanır, milletvekilleirmiz dahil. Ama güvenlik nedeniyle hassasiyet ve kaygı varsa o zaman farklı uygulama doğaldır. Bu BM normlarına da uygundur" diye konuştu.
CHP Milletvekili Hurşit Güneş kamplara alınmamasının ardından, "Hatay'da çok vahim şeyler oluyor" şeklinde açıklama yapmıştı. Buna karşın resmi makamlardan konuyla ilgili tatmin edici bir açıklama gelmiş değil.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol