CHP'DEN SAHTE SEÇMEN İDDİASI...

DENİZLİ'de genel seçime, CHP'nin 'sandıklarda türbanlı parti görevlilerinin bulunduğu ve sahte seçmenlere oy kullandırıldığı' iddiası damga vurdu.

12 Haziran 2011 Pazar 16:13
CHP'DEN SAHTE SEÇMEN İDDİASI...

 2 bin 626 sandıkta 671 bin 809 seçmenin sandık başına gittiği Denizli'de seçim sakin bir ortamda geçerken, CHP merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, 2128 nolu sandıkta iki Ak Partili'nin, CHP'li seçmenler adına sahte imza atıp oy kullandığını iddia etti. Olayla ilgili tutanak tutturduklarını belirten Yurtseven, sandıklardaki türbanlı parti görevlileri ile ilgili de itirazda bulunarak görevlerinden aldırdıklarını söyledi.

Denizlili'ler saat 08.00'den itibaren sandık başına giderek oy vermeye başladı. AK Parti'nin 1'inci sıra milletvekili adayı Nihat Zeybekci, Kınıklı Mahallesi'nde Basma Sanayi İlköğretim Okulu'nda oy kullanırken, CHP'nin 1'inci sıra adayı Adnan Keskin ile 2'nci sıra adayı İlhan Cihaner ve MHP 1'inci sıra adayı Emin Haluk Ayhan, Denizli Belediyesi'nde 2001 nolu sandıkta oy kullandı.

CHP'DEN SAHTE SEÇMEN İDDİASI

Bazı sandık başkanlarının, başkaları adına sahte seçmenlerin oy kullanmasına izin verdiklerini ileri süren Ömer Yurtseven şu iddiada bulundu:

"2130 nolu sandığa oy kullanmaya gelen engelli bir vatandaşa para teklif edildi. Para karşılığı AKP'ye oy istendi. 2 AKP'linin, 2128 nolu sandıkta CHP'li seçmenler adına sahte imza atıp oy kullandıklarını belirledik. Sahte sandık görevlileri tespit ettik. Bu 3 konuda da tutanak tutturduk. İtirazlarımızı yapacağız."

ÖLÜ SEÇMENLER TAKİPTE

Yurtseven, sabah saatlerinde CHP'li sandık görevlilerinin sandıklarda görevli çok sayıda türbanlı olduğunu partiye bildirince harekete geçtiklerini de kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kamuda görevli olup da, seçim nedeniyle görevlendirilen çok sayıda türbanlı olduğunu fark edince hemen harekete geçtik. Yetkili mercilerle görüşüp, türbanlı sandık görevlilerinin görevlerinden alınmalarını istedik ve hepsi de görevlerinden alındı. Bazı seçmenler adına 2'nci seçmen kağıdı düzenlendiğini iddia etmiştik. Görevlilerimiz bu kişilerin tek oy mu yoksa 2 oy mu kullanacağını takibe aldı. Ayrıca, bazı ölülere de seçmen kağıdı gittiğini önceden belirlemiştik. Ölüler adına oy kullanılıp kullanılmayacağını da takip ediyoruz." 

CİHANER: SEÇMEN HESAP SORACAK

CHP Denizli 2'nci sıra adayı İlhan Cihaner de, oyunu Denizli Belediyesi'nde kullandı. 2001 nolu sandıkta oy kullanan Cihaner, belediye binasına girerken yaşlı bir kadın, "Sen Denizli'nin onurusun, gururusun" diye bağırdı. Engelli kadınla sohbet eden Cihaner, daha sonra görevlilerden pusulasını alıp oyunu kullandı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İlhan Cihaner şunları söyledi:

"Denizli'de şahsıma ve partime yönelik çok çirkin saldırılar oldu. Seçim sakin geçiyor denilemez. Siyasi tarihimizin belkide en eşitsiz, demokrasiye en aykırı seçim süreci yaşandı. Özellikle Denizli'de inanılmaz berbat kampanya yürüten siyasi rakibe karşı mücadele ettik. Sadece seçim için çıkarılan gazeteler, anketör adı altında paralı propagandistler, bazı siyasi partilerin seçimden çekileceğini ileri sürecek kadar etik dışı davranan siyasi rakibe karşı mücadele ettik. Seçmen, sandıkta bunların hesabını soracaktır. Seçimler ülkemiz için hayırlı olsun." 

Aynı sandıkta oy kullanan CHP 1'inci sıra adayı Adnan Keskin de Denizli'de seçim günü demokrasinin güzelliğinin yaşandığını vurgulayarak, "Denizli halkı demokratik anlamda etik bir seçim süreci sergiliyor. Seçim sonuçları hayırlı olsun" dedi.

ZEYBEKÇİ: DEVLET, MİLLET VE DEMOKRASİ KAZANACAK 

AK Parti'nin Denizli 1'inci sıra adayı Nihat Zeybekci, oyunu Kınıklı Mahallesi'nde Basma Sanayi İlköğretim Okulu'nda kullandı. Eşi Ayşen Zeybekci ile oy kullanan Zeybekci, "Seçimler ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Bu seçimin sonunda kazanan devletimiz, milletimiz ve demokrasimiz olacaktır. İnsanların yüzü gülüyor, seçimler çok güzel atmosferde geçiyor. Umarım, seçim kazasız belasız bu şekilde sona erer" diye konuştu. MHP'nin 1'inci sıra adayı milletvekili Emin Haluk Ayhan da oyunu Denizli Belediyesi'ndeki 2001 nolu sandıkta kullandı.

KAHVELER KAPALI, HALK TEPKİLİ

Denizli'de önceki seçimlerde açık olan kahveler bu kez kapalı tutuldu. Sabah saatlerinde çok sayıda kahve açıkken, polis ekipleri tümünü ve internet kafeleri tek tek dolaşarak kapattırdı. 

Emniyet yetkilileri uygulamanın YSK kararı olduğunu belirtirken, kahvelerin kapatılması vatandaşların tepkisine yol açtı. Meserret Sokak'taki kahvnin önünde toplanan bazı vatandaşlar, "5 dakikada oyumuzu kullandık. Akşama kadar nerede zaman geçireceğiz? Bu uygulamayı doğru bulmuyoruz. Bir bardak çay bile içemedik." sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

KILIÇDAROĞLU'NUN UÇAKLA GETİRDİĞİ ÖĞRENCİ 'CHP' DEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 10 Haziran'daki Denizli mitingi için Trabzon'dan Denizli'ye uçağıyla getirdiği üniversite öğrencisi Süleyman Akarçay oyunu Tavas'ta kullandı. Annesi, babası ve dayısıyla 1012 nolu sandıkta oyunu kullanan Akarçay, oyunu kendisini Denizli'ye getiren Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanı olduğu CHP'ye verdiğini söyledi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol