CHP'den Korkunç Cengiz İnşaat İddiası

CHP’li Öztunç kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cengiz İnşaat’ın Maçka şantiyesinde işçiler Pazar günleri de dahil olmak üzere günde 12 saat çalıştırıldığını, koronavirüs olduklarında diğer işçilerin temaslı sayılmaması için kayda geçirilmediğini belirtti.

04 Mayıs 2021 Salı 12:12
CHP'den Korkunç Cengiz İnşaat İddiası

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Maraş Milletvekili Ali Öztunç, Cengiz İnşaat’ın şantiyesindeki çalışma koşullarına ait çarpıcı iddiaları dile getirdi.

Öztunç’un dile getirdiklerine göre Cengiz İnşaat’ın Maçka şantiyesinde işçiler Pazar günleri de dahil olmak üzere günde 12 saat çalıştırılıyor, koronavirüs olduklarında diğer işçilerin temaslı sayılmaması için kayda geçirilmiyor.

Öztunç, fotoğraflara da yer verdiği açıklamalarında şunları dile getirdi:

“Bu görüntüler Cengiz İnşaatın Maçka şantiyesinden. Emekçiler 1 ay boyunca, 8 saat ücreti üzerinden, Pazar günleri dahil günde 12 saat çalışıyor. Ayda sadece 2 gün izin kullanıyorlar. Cengiz İnşaat sadece doğayı katletmekle kalmıyor, işçinin alın terini de sömürüyor. Üstelik fotoğraftaki kardeşlerimiz sadece şantiyede kalanlar, bir bu kadar da evine gidip gelen var. Şantiyede kalanlar evine gitmek istediğinde seyahat yasağı var diye gidemiyor. Covid olanların isimleri de sisteme girmiyormuş, diğer işçiler temaslı sayılıp iş durmasın diye. Bu insanlar bu işsizlik döneminde evine ekmek götürmek için buna razı oluyor. Yazıktır, günahtır, ayıptır. Siz nerede duracaksınız, ne zaman doyacaksınız?”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.05.2021 12:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol