CHP'den AKP'li Mahir Ünal'a Sert Sözler!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Gare açıklamasını hedef alan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’a CHP’lilerden sert tepki geldi.

15 Şubat 2021 Pazartesi 09:17
CHP'den AKP'li Mahir Ünal'a Sert Sözler!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gare açıklamasını hedef alan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’a, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’dan yanıt geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Irak’ın Gare bölgesinde PKK tarafından öldürülen 13 şehit için yaptığı açıklamada, “Yüreğimiz yanıyor, içimiz yanıyor. Ama bütün bunlara rağmen iktidar sahipleri bizden ve sizden diye bağırarak konuşuyorlar. Allah aşkına kim bizden kim sizden” dedi.

ÜNAL, KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ise Kılıçdaroğlu’nun iktidarı eleştirerek ‘hedef saptırdığını’ öne sürdü. Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Ünal, “Canice masum insanları katleden PKK’yı tek kelime eleştirmeyip, iktidarı eleştiren, bu devletin Cumhurbaşkanına, valisine, hakimine en ağır hakaretlerle bağıran bu kişi; nasıl da üzgün bir ses tonu ile hedef saptırıyor” ifadelerini kullandı.

ÖZEL: ACİZ VE ZAVALLI ATANMIŞ

Ünal’ın bu ifadelerine yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Pergolacı Fahrettin 13 şehidimiz için atılan tweetleri incelemiş  “PKK’nın adını anmayanları gördük” diyor Herhalde sitemi Fuat Oktay’a Mevlüt Çavuşoğlu’na Numan Kurtulmuş’a ve Mustafa Şentop’a. Daha cenazeler kalkmadan siyaset yarışına soyunacak kadar aciz ve zavallı bir atanmış.

AĞBABA: SEN NE UTANMAZ BİR İNSANSIN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise,  PKK’nın elindeki askerlere ilişkin çok kez çağrı yaptıklarını hatırlatarak, “Sen ne utanmaz bir insansın” dedi.

Ağbaba, “Bugüne kadar kaçırılan askerlerimiz için ne yaptınız? Onlarca kez çağrı yaptık, tek bir yanıt verdiniz mi PKK’nın katlettiği 13 masum evladımızın kanı elinizdeyken Genel Başkanımızı suçlamak arsızlıktır, alçaklıktır” ifadelerini kullandı.

PKK'DAKİ ESİRLER İÇİN 6 ÖNERGE VERDİK UMURLARINDA OLMADI

Öte yandan PKK’nın Gara’da 13 yurttaşı şehit etmesinin ardından CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da, 2016 yılından beri esir tutulan asker ve polislerle ilgili biri 4 gün önce olmak üzere TBMM’ye 6 soru önergesi verdiğini, basın toplantısı düzenlediğini belirterek, “Boş naraları bir kenara bırakın da yıllardır niçin hiçbir şey yapmadınız bunun hesabını verin! Yıllardır ailelerle birlikte bağırıyoruz. Neredeydiniz?” dedi.

Sosyal medya hesabından açıklamalar yapan CHP’li Bakan, PKK tarafından şehit edilen esir asker ve polislerin durumuna ilişkin 2016 yılından beri TBMM çatısı altında yürüttüğü mücadeleyi anlattı. Biri 4 gün önce olmak üzere TBMM’ye 6 soru önergesi verdiğini ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile birlikte de bir basın toplantısı düzenlediğini aktaran Murat Bakan, belgeleri paylaştı. CHP’li Bakan şu ifadeleri kullandı:

“Aralık 2016… Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’a sordum: Teröristlerce kaçırılan asker ve polislerimizin terör örgütlerinin elinden kurtarılması için ne yapıyorsunuz? Yanıt verilmedi…

Temmuz 2017… Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’a bir daha sordum: Teröristlerce kaçırılan asker ve polislerimizin terör örgütlerinin elinden kurtarılması için ne yapıyorsunuz? Yanıt verilmedi…

Eylül 2017… Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’ye sordum: Kaçırılan asker ve polislerimizin terör örgütlerinin elinden kurtarılması için ne yapıyorsunuz? Ailelerin yardım çağrılarına neden sessizsiniz? Yanıt verilmedi…

Ekim 2017… Kaçırılan asker ve polislerimizin aileleri TBMM’ye geldi. Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba ile birlikte basın toplantısı yaptık. Ailelerin sesini hep birlikte yükselttik. Görmediler, duymadılar…

Şubat 2018… Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’a bir kez daha sordum: Teröristlerce kaçırılan asker ve polislerimizin terör örgütlerinin elinden kurtarılması için ne yapıyorsunuz? Yanıt verilmedi…

Ekim 2018… Bu kez Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a sordum: Aradan bunca ay geçmesine rağmen kaçırılan asker ve polislerin aileleriyle kavuşamamasının sebebi nedir? Sonunda biri yanıt verdi!

Hulusi Akar, Haziran 2019’da verdiği yanıtta: ‘Terör örgütleriyle mücadeleye yönelik keşif, gözetleme ve operasyonel faaliyetler azim ve kararlılıkla devam etmektedir’ dedi.

Ve daha bu hafta başında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiğim yazılı soru önergesinde sordum: Aradan yıllar geçmesine rağmen kaçırılan asker ve polisler neden kurtulamamış, neden aileleriyle kavuşamamışlardır?”

YILLARDIR BAĞIRIYORUZ, NEREDEYDİNİZ!
Bugün ise acı haberin alındığını aktaran CHP’li Bakan, şöyle devam etti:

“Bugün… Terör örgütü PKK, yıllardır alıkoyduğu asker ve polislerimizi Irak’ın kuzeyindeki #Gara’da, bir mağarada, öldürdü! Boş naraları bir kenara bırakın da yıllardır niçin hiçbir şey yapmadınız bunun hesabını verin! Yıllardır ailelerle birlikte bağırıyoruz. Neredeydiniz?!

Bu çocukların ailelerinin hepsini tanıyorum. Sağ salim yurtlarına, evlerine dönsünler, ailelerine kavuşsunlar diye yıllardır mücadele ediyorum. Semih Özbey’in babasıyla defalarca görüştük… Böyle sonuçlanmamalıydı. İçim yanıyor, yüreğim kan ağlıyor.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.02.2021 09:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol