CHP'DEKİ KAVGA MESAJLARLA BAŞLAMIŞ...

CHP'deki kurultay kavgasının, seçim gecesi kurultay delegelerine çekilen mesajlarla başladığı ortaya çıktı. İşte o mesajlar...

16 Haziran 2011 Perşembe 13:50
CHP'DEKİ KAVGA MESAJLARLA BAŞLAMIŞ...

 CHP'deki "yüzde 26 kavgası"nın, 12 Haziran akşamı, daha sonuçlar netleşmeden, cep telefonlarına gelen mesajlarla başladığı ortaya çıktı.

Sabah gazetesinin haberien göre seçim akşamı saat 21.00 sıralarında kurultay delegelerine, 0531 788 ** ** ve 0531 738 ** ** nolu telefonlardan mesaj yağdı. Mesajların birinde, "Soros çocukları, İrlanda viskisi içenler, PKK hükümlülerini vekil yapanlar, çarşaf liste, ön seçim, parti içi demokrasi sözlerini yalayıp yutan CHP yöneticileri, 'Başaramazsak istifa edeceğiz' sözünü yerine getirmek için acil kurultay yapmalı" yazıyordu. Delegeler telefonlarından da arandı.

İddiaya göre; eski İl Başkanı Berhan Şimşek de, aynı saatlerde, 1968 kuşağının efsane liderlerinden Bozkurt Nuhoğlu'nun yeğeni Zafer Nuhoğlu'nu arayarak, "Sen onurlu bir ailenin mensubusun. Yiğit bir adamsın. Bu yönetim başarısız oldu. İlk imzayı sen at" teklifinde bulundu. Bu teklifi doğrulayan kurultay delegesi Nuhoğlu, "Çılgına döndüm. 'Ben bu partide kiracı değilim. Mal sahibiyim. Altı ayda bir genel başkan değişmez' diyerek telefonu kapattım. Ben bunların seçimde CHP'ye oy verdiklerine bile inanmıyorum" diye konuştu.

13 HAZİRANCILAR GRUBU

CHP kurultay delegesi ve Büyükşehir Belediyesi Grup Sözcüsü Özgen Nama da, kendilerini "13 Hazirancılar" olarak tanımlayan grubun, rumuzlarla kurultay delegelerine mesaj attığını doğruladı. Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olduğu kurultayda da "Kel Başkan" rumuzuyla delegelere mesaj atıldığına dikkat çeken Nama, "Pusuya yatmış bekliyorlar. Ben seçim kurulunda görevliyim. Baykal'a yakın çok önemli birisi beni arayarak, 'Sonuçlar kötü, kurultay gerekli' dedi. Bunun üzerine kendisine, 'Şu an bunları konuşacak zaman değil' diyerek sert çıktım. Sabah durum değerlendirmesi yapacağımızı söyledim" dedi.
Patlamış kolon üzerine bina inşa edilemeyeceğini belirten Nama, "Hem Deniz Baykal, hem de Önder Sav birbirlerinin sonlarını hazırlamışlardır. Sav adına hareket eden eski İl Başkanı Berhan Şimşek durumdan vazife çıkarıyor. Örgüt yıllarca Sav'ın tek adam yönetiminden yaka silkmişti. Bu girişim ölü doğmuş bebektir bana göre. 40 yıl denenmiş bir yol arkadaşlığı başarı getirmemiştir. Tam tersi bu arkadaşlıktan ihanet çıkmıştır. Kurultay delegesi olarak Kılıçdaroğlu'nu başarılı buluyorum. Birbirlerinin sonunu hazırlayanlar, birbirlerine gelecek inşa edemez. Delege bu ittifakla onları bir daha çıkmamak üzere tarihe gömer" diye konuştu. Parti yönetimi, bu mesajlarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Fakat, eski Genel Başkan Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav'ın ekiplerinin, "Sonuçlar başarısız, kurultay gerekli" görüşünü dillendirmeye başlaması, "16. olağanüstü kurultay mı toplanır yoksa 2012'de 34. olağan kurultay mı gerçekleşir?" sorusuna yol açtı. 135 milletvekili, Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri ve Parti Meclisi üyeleriyle birlikte bin 300 kurultay delegesi bulunuyor. Olağanüstü kurultay için, delege sayısının 5'te 1'i yani 300 kurultay delegesinin, noter tasdikli başvurularını 15 gün içinde genel merkeze bildirmesi şart. Ardından genel başkan, PM'yi toplayıp bu talebi gündeme alıyor. Ancak seçim maddesini gündeme koymayabiliyor. Muhalefet toplam delegenin bir fazlasının imzasını toplayabilir. Bu da 651 delege demek. Muhalefetin bu kadar imzayı toplamasına imkan verilmiyor. Kılıçdaroğlu'nun, "Buyursun kurultayı toplasınlar engellemem" diyerek bu konuda elinin rahat olduğunu ortaya koyması muhalefetin önünü kesti. Kılıçdaroğlu ve arkadaşları 15-20 gün içinde başarısız olan tüm illerle ilgili çalışmalara başlayacak. Raporların gelmesiyle birlikte başarısız olan örgütlerin yerine yeni atamalar yapılacak.

İŞTE O MESAJLAR

"Çarşaf liste, ön seçim, parti içi demokrasi sözlerini yalayıp yutan YCHP yöneticileri 'Başaramazsak istifa edeceğiz' sözünü yerine getirmek için acil kurultay yapmalı", "İrlanda viskisi içenleri, Sorosçuları, TESEV'cileri, cemaatçileri, PKK hükümlülerini vekil yapıp sonra da 'vekil sayımızı artırdık" diyen YCHP yöneticileri olağanüstü kurultayda hesap vermeli", "Ülkemizde artan Amerikan karşıtlığına çare olacağını seçim bildirgesine yazan ve bu mantıkla vekil listesini yapan YCHP yöneticileri kurultayda hesap vermeli", "Ey kurultay delegeleri normal kongre döneminde hiçbiriniz delege olamayacaksınız. Bu nedenle hemen kurultayı toplayalım."







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
SUNA UYGUR 2011-06-16 15:45:25

CHP nin iç savaşı hiç bitmediki bu da kaybetmemize etken olan faktörlerden çoğu CHP bu yüzden oy kullanmaya dahi gitmediler tayyip grubundan birine ne söylerse söylesin adam haklı olduğu halde ihtiraz dahi etmiyor halkda bunu vay be helal tayibe sözünü geçiriyor diye alkışlıyor oysa CHP grubunda her kafadan bir ses çıkıyor bence artık akkılarını başlarına toplama zamanı gelsin

Avatar
abdullah yıldırım 2011-06-17 03:17:43

demeki bunlar yani savaş açanlar yani karıştıranlar bunlar seçimde calışmayarak başarısız omamızı istediler yoksa dıha seçim sonucu açıklanmadan hemen savaş açsınlarki iyi veya kötü biz ilkönce içimizde tartışsaydık ben bunlara hayin derim (kastlı değilmi)