CHP'DE KILIÇLAR ÇEKİLDİ...

CHP'de kazan fena kaynıyor. Yüzde 25.9'luk depremin artçı sarsıntıları devam ediyor. Baykal, Kılıçdaroğlu'na bakın ne çağrısı yaptı?

16 Haziran 2011 Perşembe 12:15
CHP'DE KILIÇLAR ÇEKİLDİ...

 CHP'de kılıçlar çekildi, eskiler savaş baltalarını kumdan çıkardı. Seçim sonuçlarını ciddi başarısızlık olarak gören Deniz Baykal, partinin yörüngesinden çıkartmakla suçladığı Kılıçdaroğlu'na kurultay çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu ise kurultay çağrısına delegeleri işaret ederek "Ben hiç kimseye kurultay toplamak için imza atın veya atmayın demem" diye cevap verdi.

"KİMSE KENDİNİ KANDIRMASIN"

Milliyet yazarı Fikret Bila'ya konuşan Baykal “Kimse kendini kandırmasın ve kendini aldatmasın. Alınan sonuç başarı olarak kabul edilemez" diyor. Eski genel başkanın CHP liderine çağrısı net oldu: "Bu tablo karşısında Kemal Bey’in kendi inisiyatifiyle kurultayı toplayıp, sonucu masaya yatırması uygun olur."

"PARTİ MECLİSİ YENİLENSİN"

Parti Meclisi'nin eş-dost meclisine döndüğünü savunan Baykal, "Partinin temel çizgisine uygun ve örgütün yansıdığı bir yeni Parti Meclisi’ne ihtiyaç vardır" görüşünü savundu. Ardından da gördüğü iki sorunu sıraladı:

"1- Doğrultu sorunu,
2- Yönetim sorunu.
CHP, doğrultusunu kaybetmiş bir görüntü içinde, ayrıca çok ciddi yönetim sorunu olduğu anlaşıldı. Parti Meclisi’nin, il yönetimlerinin ve adayların belirlenmesinde bir yönetim sorunu yaşandığı ortadadır."

KÜRT AÇILIMI OY KAYBETTİRDİ

Kılıçdaroğlu'nun Kürt açılımını da eleştiren Baykal, oy haritasından örnekler vererek genel başkanı hedef aldı. Oy kaybının yaşandığı yerleri örnek gösterdi:

"Ne deniliyordu? Bu Kürt politikası belki Güneydoğu’da oy patlaması yapmaz ama batıda yaşayan Kürt kökenli vatandaşların CHP’ye yönelmesini sağlar. Oysa böyle olmadığı görüldü. İstanbul’da bu politika nedeniyle oy artışı beklenen yerlerde tam aksine oy kaybı ortaya çıktı. CHP, Kartal’da Ataşehir’de ikinci parti konumuna düştü. İzmir’de CHP lehine olan fark kapandı, AKP başa baş noktaya geldi. Bergama’da, Ödemiş’te CHP niye oy kaybetti diye sormak gerekir. Partinin ciddi biçimde kendini sorgulamaya ihtiyacı var.”

"BENİM MESELEM PARTİ"

Baykal, Bila'nın “Genel Başkanlık adaylığınız söz konusu mu” şeklindeki sorusuna da da şu yanıtı verdi:

Hayır efendim, mesele o değil. Benim meselem de o değil. Benim meselem parti. Partinin geleceği. Sorun kişisel bir sorun değil, kişilerle ilgili de değil. Genel Başkan başarılı mı başarısız mı, alınan sonuç başarı mı değil mi yaklaşımından daha önemli olan partinin doğrultusudur. Yanıt aranması gereken, parti yörüngesinden çıkıyor mu, sorusudur? Partinin ekseni kayıyor mu, sorusudur. Genel Başkanlık konusuna gelince. Kemal Bey’in kendi takdiridir. Devam etmek istiyorsa, eder. Benim yapacaklarım var, diyorsa, yapsın. Mesele o değil. Kemal Bey’e de oluşturduğu yönetime de politikalarını uygulamak açısından fırsat verildi. Herkes destek oldu. Medya desteği de verildi. Ancak alınan sonuç ortada. Bu gerçeğin kabul edilmesi ve ciddi biçimde sorgulanması gerekir.”

KILIÇDAROĞLU: DELEGE KARAR VERİR

Baykal'ın kurultay çağrısına Kılıçdaroğlu'nun cevabı gecikmedi:

Ona delege karar verir. Delegelerimiz özgür iradelerini ortaya koyarlar biz de ona göre hareket ederiz. Ben hiç kimseye kurultay toplamak için imza atın veya atmayın demem. Hiçbir delegeye en küçük bir baskı olmamalıdır. Eğer delegeler kurultayı toplama ihtiyacı duyuyorlarsa, iradeleri o yönde gerçekleşirse o zaman kurultay toplanır.






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
nursel erenler 2011-06-16 13:17:29

bu konu hakkında en son söz söyleyecek kişi baykaldır.yıllardır baraj altı ve muhalefet bırakan kendisi değilmidir partiye bugüne kadar ne kazandırdı kendisi zamanında parti çokmu başarılıydı hiç boşuna uğraşmasınkılıçdaroğlundan başkasının liderliğinde bir chp sandığa gömülecektir ben alevi olarak asla ve asla oyumu vermeyeceğim böyle düşünen de bir tek ben değilim emin olun