CHP YEPYENİ BİR EYLEME HAZIRLANIYOR!

TRT 3'te yapılan Meclis yayınlarına getirilen kısıtlama CHP'nin sert tepkisini çekti. CHP yeni eyleme hazırlanıyor. İşte 11 milyon CHP'li ile planlanan eylem

19 Temmuz 2011 Salı 16:55
CHP YEPYENİ BİR EYLEME HAZIRLANIYOR!

 Tutuklu milletvekillerinin tahliye edilmemesi üzerine yemin etmeme eylemi yapan CHP önümüzdeki günlerde de eylemci tavrını sürdürecek. CHP'nin yapacağı yeni eylemin gerekçesi ise Meclis'teki TRT yayınlarına getirilen kısıtlama olacak. 


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "TRT'yi sansürlemek en büyük sansürdür. TRT 74 milyonun elektrik parası ile yayın yapıyor. MYK'da konuyu gündeme getireceğim. Bu yasakçı anlayışın sansürün kaldırılması için elimizden gelen her türlü eylemi de yaparız" dedi.

CHP'nin son seçimde aldığı 11 milyon oya gönderme yapan Tekin, "Meclis Başkanını uyarıyoruz. Eğer karardan geri dönüş olmazsa 11 milyon CHP'li dava açar para ödemezler. Bu karardan dönsünler. Halkın ödediği parayla yayın yapan TRT sansür uygulayamaz" tepkisi gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin Ankara'da basın mensupları ile kahvaltıda buluştu. Meclis TV ile ilgili kararı yerden yere vuran Tekin gündemdeki konuları da değerlendirdi. 

FENERBAHÇE-DENİZ FENERİ?

Şike soruşturması konusunda, "Deniz Feneri ile Fenerbahçe neden aynı gün" sorusunu yönelten Beşiktaşlı Tekin şunları söyledi:

"Korsan hakim ve savcılar var. Şike yeni keşfedilen bir olay değil. Merak ettiğim emniyetin de itirafı var. 9 olayı izlemişler. Bir katili izliyorsunuz 9 kişiyi öldürmesini mi beklersiniz. İlk 
fark edildiğinde neden müdahale etmediniz. Deniz Feneri ile Fenerbahçe eşzamanlı. Bu size bir şey ifade etmiyor mu? Gün torbaya mı girmişti. Seçimden sonrasını vazgeçtim. Deniz Feneri Fenerbahçe neden aynı gün. Deniz Feneri çok acilse 3 yıl önce niye yapmadınız."

İSA GÖK, UMARIM YEMİN EDECEK

Tekin, İsa Gök'ün yemin etmemesi kararına yönelik ise, "Bireysel olarak böyle bir tavrı var. Umuroyorum ki Meclis açılışında yemin edecektir" dedi. Tekin disiplin sürecinin işletilip işletilmeyeceği sorusuna ise, "O tavrını sürdürmez" sözleriyle yanıt verdi.

TANRIKULU'NA VETO İDDİASI

Tekin'e Sezgin Tanrıkulu'nun açıklamasının veto yediği iddiaları da soruldu. Tekin, "Bir şeyin geri çekildiği yok. Sansür sözkonusu değil. Açıklama bütün internet sitelerinde var.  Tanrıkulu'nun görüşleri genel başkanın görüşlerinden farklı değil" dedi. 

FAHRİ MİLLETVEKİLLERİ GELİYOR

Tekin partinin yeni çalışmaları ile ilgili de bilgi verdi. Buna göre milletvekili çıkartılamayan illere milletvekili gönderilecek. Erzurum milletvekili ne kadar mücadele ediyorsa o ile görevlendirilen milletvekili de o ilin sorununu aynı ölçüde Meclis'e taşıyacak.

TAYİNLİ MİLLETVEKİLİ DÖNEMİ BİTECEK

CHP yeni dönemde önemli bir kurultay için de hazırlık yapıyor. Tekin  tüzükle ilgili çok iddialı konuşarak şunları söyledi:

"Tüzük çalışması başladı. İllerden gelen talepler bir taslak haline gelecek. Türkiye'deki siyasi partilere örnek olacak bir tüzük çıkartacağız. Tayinli milletvekili dönemi bitecek. Ankara tayinli milletvekili dönemi en azından CHP için bitecek. Televizyoncular karşı karşıya gelecek iki CHP'li bulamayacaklar."


Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol