CHP SOKAĞA ÇIKIYOR! İLK MİTİNG 3 ARALIK'TA...

CHP MYK sonrası açıklama yapan partinin Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "sokakta da mücadele" kararı aldıklarını belirtip, ilk mitingin 3 Aralık'ta Adana'da yapılacağını söyledi.

17 Kasım 2016 Perşembe 15:46
CHP SOKAĞA ÇIKIYOR! İLK MİTİNG 3 ARALIK'TA...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Partisinin 'sokakta da mücadele' kararı aldığını açıklayan Haluk Koç, "Biz üzerimize düşen siyasi mücadeleyi parlamentoda yapacağız. Ne pahasına olursa olsun yapacağız. Tavır alın, susmayın, korkmayın. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri en kritik tartışma noktalarından birine geldik" diye konuştu.

İLK MİTİNG ADANA'DA

CHP'nin 'Türkiye'yi Böldürmeyeceğiz' isimli mitingler düzenleyeceğini açıklayan Haluk Koç, bu mitinglerden ilkinin 3 Aralık Cumartesi günü Adana'da gerçekleştirileceğini söyledi.

MHP'YE YÜKLENDİ: NE OLDU?

AKP ile 'başkanlık' görüşmelerini sürdüren MHP'ye ismini anmadan "üçüncü muhalefet partisi" diyerek seslenen Haluk Koç, "Başından beri karşı çıkan bu muhalefet partisi ne oldu da bu pozisyona sürüklendi. Ne oldu? Bu soruyu sormak hakkımız" diye konuştu.

Koç'un açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Gündem ağırlıklı olarak Anayasa tartışmasına kitlenmiş durumda. Kamu spotu yayınları var ya çeşitli iktidar yetkilileri "kandırıldık ey halkım unutma bizi" şeklinde açıklama yapıyorlar. Sorumluluklarını unuttturmak, gözardı ettirmek için diyorlar. Çoğu akla ziyan açıklamalar. Söylediklerini izliyorlar mı acaba...

BU YOLUN TAŞLARINI KİM DÖŞEDİ?

15 Temmuz sonrasını Türkiye değişik bir atmosfere büründü. Demagoji yapılmasın, iktidar yetkilileri saptırmasın. Darbenin sorumluları kimse yakalanıp mutlaka adaletin karşısına çıkarılmalı. Bizim sorduğumuz şu: Türkiye 15 Temmuz'a nasıl geldi? Bunun yolu taşları nasıl döşendi? Kimlerin siyasi çıkarı ve beklentisiyle döşendi? Sorduğumuzda çıt yok kamu spotu... Sorular çok açık. Bu siyasi hataları kimler yaptı? CHP diye duyar diye duyuyorum.

TAVIR ALIN, SUSMAYIN... EN KRİTİK NOKTAYA GELDİK

Türkiye'nin birlik ve beraberliğine zarar gelmesini istemeyen tüm yurtsever insanlarımız. Hukuk devletinin yok edilerek adaletin birkaç kişinin iki dudağı arasında hapsedilmesinin toplumu çökerteceğini gören tüm insanlarımızı tavır almaya çağırıyoruz. Biz üzerimize düşen siyasi mücadeleyi parlamentoda yapacağız. Ne pahasına olursa olsun yapacağız. Tavır alın, susmayın, korkmayın. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri en kritik tartışma noktalarından birine geldik.

MHP'YE SERT SÖZLER

Sorun Türkiye'nin çözülmemesi sorunudur. Sorun, Cumhuriyet'i sonlandırmak isteyenlere karşı direnme sorunudur. İktidar partisine bu yolda adım atmalarını kolaylaştıran üçüncü muhalefet partisine şu soruyu sormak gerekiyor. Başından beri karşı çıkan bu muhalefet partisi ne oldu da bu pozisyona sürüklendi. Ne oldu? Bu soruyu sormak hakkımız.

CHP'DEN SOKAĞA ÇIKMA KARARI

CHP, sokakta siyasi görevine devam edecek. 3 Aralık'ta 'Türkiye'yi böldürtmeyeceğiz' mitinglerinin ilki yapılacak. Halkımızla, her türlü baskıya, çarpıtmaya rağmen bilgilendirmeye devam edeceğiz. Tüm beklentimiz, Türkiye'nin bu ciddi sınavı da geçerek tarih önünde bir ve bütün yolculuğuna devam etmesi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol