CHP İPTAL İÇİN YSK'YA BAŞVURDU!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger'in bugün saat 12.30'da YSK Başkanı Sadi Güven ile yaptığı görüşmenin ardından, Bülent Tezcan,14:30'da referandumun iptali için YSK'ya başvurdu. Tezcan, "Yapılacak tek şey vardır: Meşruiyetini yitiren bu halk oylamasının iptal edilmesidir" dedi.

18 Nisan 2017 Salı 11:39
CHP İPTAL İÇİN YSK'YA BAŞVURDU!

YSK'nin mühürsüz oyları geçerli saymasının yasaya aykırı olduğunu belirterek referandumun iptalini CHP başvurusunu yaptı.  CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, YSK'ye başvurarak referandumun iptal edilmesini istedi. Tezcan başvuru sonrası şunları söyledi: 

Kampanya süreci OHAL şartları altında hayır propagandasının yasak, evet propagandasının serbest olduğu bir ortamda yapıldı. Millet kampanyası aslında devlet kampanyasına galip gelmiştir. Hayır'ın galip geldiğini tüm temiz vicdanlar hissediyor.

Bu seçim tarihimize bir yeni seçim türünü daha eklemiştir. Sopalı seçimlerini görmüştük. Bu da mühürsüz seçimdir. Şu ana kadar ilan edilen sonuçlar gayrimeşrudur. Bu haliyle yürürlüğe girebilir ama asla meşru olmayacaktır. Meşru olmayan bu sonuca karşı itiraz dilekçesi verdik. Referandumun iptalini istiyoruz. Halk oylamasının meşruiyetini sağlayacak tek şey bu referandumun iptalidir.

Bu halk oylamasında, sabah hiçbir seçimde görmediğimiz yaygınlıkta eksik oylar çıkmıştır. Bize paketleme hatası olduğunu ifade etmiştir YSK. Sabah sandıklara verilen eksik oyları alıp da mühürsüz oyların geçerli olacağını sayacağı kararını da eklediğiniz zaman ortaya organize bir oy hırsızlığı çıkmaktadır.

'SAYIMLARIN YİNELENMESİYLE OLMAZ. İPTAL EDİLMELİ'

Bu seçimlerin, sayımları yineleyerek düzeltilmesi mümkün değildir. Yapılacak tek şey vardır: Meşruiyetini yitiren bu halk oylamasının iptal edilmesidir.

Bu seçim tarihimize YSK'nın uygulamalarıyla şunu söylediği bir seçim olarak tarihe geçmiştir: Bizi buraya gönderen irade bunu istiyor demiştir.

[Haber görseli]

CHP'Lİ AKSÜNGER'İN YSK İLE GÖRÜŞMESİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, bugün saat 12.30'da YSK'ya gitti. Aksünger, ziyaret öncesinde yaptığı açıklamada "YSK Başkanı Sadi Güven ile yüzleşmeye gidiyoruz" ifadesini kullanmış ve ve "Şu anda bize 10 binden fazla okuldan gelen ihlal söz konusu. 57 bin okulun 10 bin 900 tanesinde ihlal yaşanmış. İş artık başka bir boyuta geçti. Bu konular bireysel itirazların ötesinde artık. Halk da bireysel itirazlarını mutlaka yapacaktır, halkın böyle bir hakkı var. Anayasa ve yasalardan kaynaklanan direnme hakkını herkes kullanacaktır" demişti.

YSK Başkanı Güven ile görüşen CHP’li heyeti, çıkışta açıklamalarda bulundu.

Bugün kendileri için önemli bir gün olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger, "Tam hukuksuzluk alanındaki itirazlarımızı yapacak arkadaşlarımız. Öğleden sonra dilekçelerimiz buraya ulaşacak. Bugün aslında bizim nelere itiraz ettiğimizi, teknik anlamda nelere itiraz ettiğimizi konuştuk. Yüksek Seçim Kurumu mutlaka toplanacak ve bir karar verecek bu konuyla ilgili. Bizim birinci amacımız bize göre, şaibe şüpheleri çok yüksek olan çok önemli 3, 4 tane konu var ki, bunların sonuçlandırılması nihayeti var. Bizim önemsediğimiz en önemli konu seçim günü yapılan ve bizim itiraz ettiğimiz kanunsuzluklar. Bunlar teknik olarak sorunların dışındaki konular bizim açımızdan. Doğu Ve Güneydoğu’da yaşanmış bir sürü sıkıntı var, bunlarla ilgili savcılıklara suç duyurusunda bulunacağız. Bazı seçmenlerin yerine oy kullandırıldığını belgelemiş durumundayız. Binlerce sandıkta şikayet edeceğiz, suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

"İNSANLARIN KAFASINDA SORU İŞARETİ VAR"

CHP’li Erdal Aksünger, ayrıca insanların kafasında soru işaretleri bulunduğunu savunarak, şunları söyledi: "Biz toplumun hakkını aramak için buraya geldik. Biz sadece ’Hayır’ın hakkını aramak için buraya gelmedik. Tüm herkesin oyuna saygı duyuyoruz. Ben biraz önce Çankaya’da 240’ın üzerinde ’Hayır’ çıkan sandıkta bu şekil sorunu olan özellikle mühürsüz olduğu için söylüyorum onlarında iptal edilmesi gerektiğini söyledim. Yani biz kendi lehimize olan bir konu için buraya gelmedik. Kanun hükmünde ne yazıyorsa onların uygulanması için buraya geldik. Ama görüyoruz ki şu anda ortada ciddi bir baskı var. Devlet gerçekten şu anda millete karşı baskı halinde. Bizim gördüğümüz o. Bu referandumunda bir vesileyle şaibe, gölge düşmüş noktaların hepsini aydınlatmaya çalışacağız. İlk beklentimiz Yüksek Seçim Kurulundan gerçekten ya bu hilelerin hepsinin bertaraf edilmesi, gerekenlerin ortaya koyulması ve referandumu iptal etmesi"

VATANDAŞLAR DA DİLEKÇE VERDİ 

Öte yandan YSK önünde toplanan ve referandumun iptal edilmesini isteyen vatandaşlar, ellerindeki dilekçelerle uzun kuyruklar oluşturarak, bina girişinde bekleyişlerini sürdürdü. Polis kalabalığın artması sonrası YSK önünde barikat kurdu. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.04.2017 02:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol