CHP'den Elektrik Zammına Sert Tepki!

CHP sözcüsü Faik Öztrak, bugün açıklanan 5.75'lik elektrik zammına sert tepki gösterdi. Öztrak: 'Sandıkta milletimiz de bu kifayetsizlerin yüzüne bakmayacak.' dedi

01 Ekim 2020 Perşembe 13:26
CHP'den Elektrik Zammına Sert Tepki!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK),dün 1 Ekim-31 Aralık arasında 3 aylık dönemde geçerli olacak elektrik tarifelerini belirlemek üzere yaptığı toplantıdan, elektriğe yüzde 5.75 oranında zam kararı çıktı.CHP sözcüsü Faik Öztrak, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmasına göndermede bulunarak bugün açıklanan elektrik zammına tepki gösterdi.

CHP'li Öztrak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Döviz kuruna bakmayan Damadın yönettiği ekonomide son 24 saate benzine 14 kuruş, elektriğe de yüzde 5,75 zam geldi. Sandıkta milletimiz de bu kifayetsizlerin yüzüne bakmayacak. Borçları borçla çevirmeye çalışıyorlardı. Bu bir yere kadar geldi. Özellikle bu pandemiden sonra ekonomideki sıkıntılar, yapılan hatalar çok daha net ortaya çıkmaya başladı. Bütün dünya olağanüstü önlemler alırken bunlar yine işi borçla götürebileceğini zannetti. İşler de bu noktaya dayandı. 10 milyon işsiz, 7.5 lira olmuş dolar, 9 lira olmuş dolar ve yüzde 12'yi aşan faizler. Bunun arkasında faiz yanılgısı var. Faiz artarsa enflasyon artarmış, düşerse düşermiş gibi tuhaf argümanlarla Merkez Bankası'na bir takım kararlar aldırdılar. Piyasalara müdahale ettiler. Artık top patladı. Mesele güven meselesidir."

faik-004.jpg

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.11.2020 15:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol