CHP'de Hedef 2024...

CHP çalıştayında 2. gününde 25 belediye başkanı söz alarak, projelerini anlattı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise not alarak dinledi.

27 Temmuz 2019 Cumartesi 14:50

CHP Belediye Başkanları Çalıştayı dün partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşmasıyla başladı. Çalıştayın 2. gününde ise 25 belediye başkanı projelerini ve fikirleri anlattı. İşte çalıştayın 2. gününde öne çıkan başlıklar:“2024 KONUŞULDU”5 yıllık süreçte nasıl bir yol izlenileceği kampın en önemli başlığıydı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayan çalıştay, yine Kılıçdaroğlu'nun kapanış konuşmasıyla sonlanacak. 250'nin üzerinde belediye kazanan CHP'nin çalıştayında 25 belediye başkanı söz aldı. 

İMAMOĞLU’NDAN 56 AYLIK TAKVİM

Çalıştayın en çok merak edilen isimlerden bir tanesi Ekrem İmamoğlu’ydu. İmamoğlu konuşmasına Kemal Kılıçdaroğlu’na Türkiye’ye ve İstanbul’a yaptıklarından ötürü teşekkür ederek başladı. “Önümüze bakacağız, tarih 31 Mart 2024’tür bundan sonraki yol haritası. Elimizde 56 aylık bir takvim var. 3 aşamalı olarak ne yapacağız, nasıl yapacağız, nasıl anlatacağız bizim projemiz bu olacak” şeklinde konuştu. 

“ANAHTAR İKİ KELİME”

“İsraf ve tasarruf kelimelerinin daha sık kullanılacağını” söyleyen İmamoğlu, “Anahtar iki kelime kente özen, insana saygı. Yapacaklarımızı istatistiklerle değil, yaptık ve yapacaklarımız şeklinde anlatmamız gerekir” ifadelerini kullandı. İmamoğlu’nun genel merkezden beklentileri ise liyakat ve hakkaniyetle yol yürürken parti içi sorun ve sıkıntıların yansıtılmaması gerektiğini söyledi. 

KADIN BELEDİYE BAŞKANLARI DA KONUŞTU

Kadın belediye başkanları da çalıştayda söz alarak çalışmalarını anlattı. Kılıçdaroğlu konuşulanları dinledi, not aldı.

FETHİ YAŞAR’DAN YENİ BAŞKANLARA TAVSİYELER
Dikkat çeken konuşmalardan biri de Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’dan geldi. Yeni seçilen belediye başkanlarına tavsiyelerde bulundu. “Büyüye kapılmayın, seçimden önceki hayatınıza devam edin. Ailenizle işi karıştırmayın” dedi. Genel merkezden de belediye başkanlarının denetlenmesini istedi. 

MANSUR YAVAŞ DA KATILDI
Mansur Yavaş çalıştayın ilk günü Yeniçağ gazetesi yazarı ve Başdanışmanı Servet Avcı'nın babası Rahmi Avcı'nın cenaze törenine katılmak için Trabzon'a gitmişti. Yavaş, çalıştayın 2. gününde Afyon'daki kampa katılım gösterdi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.07.2019 14:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol