CHP AÇIKLADI! AKP-FETÖ BARIŞIYOR...

Resmi Gazete’de yayınlanan vatandaşlıktan çıkarma kararını TBMM gündemine taşıyan CHP’li Eren Erdem, "AKP ile FETÖ arasında bir çözüm süreci başlatıldı" dedi.

07 Haziran 2017 Çarşamba 00:52

atandaşlıktan çıkarmanın Cemaatçilerin iadesini imkânsız hale getirdiğini belirten CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem Resmi Gazete’de yayınlanan vatandaşlıktan çıkarma kararını TBMM gündemine taşıdı.

Konuyla ilgili olarak, "Uluslararası hukuk ve sözleşmeler dikkate alındığında vatandaşlıktan çıkarma kararı bize anlatıldığı gibi bir cezalandırma metodu değil, aksine ilgili kişiye yeni haklar sağlayan, sığınma talebini kolaylaştıran bir statü kazandırıyor" diyen Erdem, "Bu düzenlemeyle iade talebi, sadece politik olarak değil, artık hukuken de imkânsız hale geliyor. Seçim meydanlarında ‘idam’ diye bağıranlar, bu düzenlemeyle bırakın idamı, herhangi bir şekilde yargılama bile yapamazlar. Anlaşılan AKP ile FETÖ arasında yeni bir çözüm süreci başlatıldı. Türkiye’de yürütülen soruşturmalar, tutuklamalar ve yapılan açıklamalar bunun en açık göstergesi" dedi.


Erdem şöyle devam etti:

"Yüzlerce insanımızı şehit eden ve yüzbinlerce insanı mağdur eden FETÖ’cüleri cezalandırmamak için başka bir formül bulunamazdı. Manevi ceza veriliyor diyenler de ne yazık ki bu tuzağı göremiyor. Terörist elebaşı Gülen zaten yirmi yıldır ülkeyi terk etmiş durumda, ülkeyle herhangi bir manevi bağı kalmış ki böyle bir ceza veriliyor. Bir tarafta gerçek teröristlere ödül gibi sözümona bir yaptırım; diğer tarafta aylardır Günyüzü gösterilmeyen Ahmet Şık’a, Nuriye Gülmen’e, Oğuz Güven’e FETÖ nedeniyle aklın almadığı cezalar veriliyor. İşte AKP’nin OHAL sonrası Yeni Türkiye tablosu."

BU LİSTEDE ONLARIN ADI NEDEN YOK?
Başbakan Yıldırım’a verdiği yanıtlaması istemiyle önergede CHP’li Erdem şu soruları sordu:

Uluslararası hukuk dikkate alındığında, vatansız kişilerin bir ülkeye iadesi süreci nasıl işlemektedir? Vatandaşlıktan çıkarmak iadeyi kolaylaştıracak mıdır?
Seçim sürecinde meydanlarda firari FETÖ teröristleri için ‘yargılama ve idam’ gibi sözler hangi amaçla verilmiştir?
Vatansız kişilerin bulundukları ülkeye ‘sığınma’ talebinde bulunması, iade ve yargılama sürecini nasıl etkileyecektir?
Resmî Gazete’de yayınlanan 130 kişilik liste hangi kriterlere göre ve kimler tarafından hazırlanmıştır?
Emniyet’te yayınlanan listelerdeki teröristlerin tümü neden listede yer almamaktadır? Listede TSK imamı olduğu söylenen Adil Öksüz ve Yunanistan’a kaçan askerler neden bulunmamaktadır?
Listenin dördüncü sırasında yer alan Haydar Kırkan'ın 2016 yılında öldürüldüğü iddiası doğru mudur?
Vatandaşlıktan çıkarma tedbirine yönelik ‘yurda dönme’ çağrılı yeni listeler yayınlanacak mıdır?

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.06.2017 02:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol