'CEMAAT ONU ÇOKTAN DIŞLAMIŞTI'

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, canlı yayında yaptığı açıklamada Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'ya yöneltilen "terör" ve "silahlı örgüt" suçlamasının manasız olduğunu söyledi.

19 Aralık 2014 Cuma 13:49
'CEMAAT ONU ÇOKTAN DIŞLAMIŞTI'

 Başbakan Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, özgür medyaya yönelik 14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'ya yöneltilen 'terör' ve 'silahlı örgüt' suçlamasının manasız olduğunu söyledi. 

 
CNN Türk'te canlı yayında Şirin Payzın'ın sorularını cevaplayan Etyen Mahçupyan, Ekrem Dumanlı ve arkadaşlarına yönetilen 'terör' ve 'silahlı örgüt' suçlaması için, "Terör kelimesinin böyle kolay kullanılması doğru değil. Yoksa Ekrem Dumanlı ya da Zaman gazetesindeki herhangi bir meslektaşımı öyle görmüyorum." dedi.
 
İşte Mahçupyan'ın açıklamalarından satır başları:
 
'Hükümetin yapmayacağı birçok şey yapılacak denilebilir'
 
"Olay başlamadan sadece bilgi düzeyinde söylenenlerin sadece bilgi olma ihtimali yüksek. Ama şu anda bir mücadele var. Kavgaya hizmet edecek şeyler söyleniyor. Bir heyula yaratılarak hükümetin yapmayacağı bir çok şey yapılacak denilebilir ve bunun bir işlevi etkisi de olabilir."
 
'Tahşiyeciler meselesinin ne olduğu belli'
 
"Savcılar bir kere olur olmaz her şeyi iddianameye koyuyorlar. Bunları birbirine bağlamak için özel bir gayret gösteriyorlar. Bütün bunlar yasalardaki muğlak tanımlar ile buluşuyor. Terör ve silahlı örgüt gibi iddiaların burada çok manalı olduğunu düşünmüyorum. Savcının bildiği ama bizim bilmediğiiz şeyler de olabilir ama eğer sadece Tahşiyeciler meselesi ise ne olduğu başı sonu belli."

 'Ekrem Dumanlı için terör kelimesinin kullanılmasını doğru bulmuyorum'
 
"Terör kelimesinin böyle kolay kullanılması doğru değil. Yoksa Ekrem Dumanlı ya da Zaman gazetesindeki herhangi bir meslektaşımı öyle görmüyorum. Ama onların bir cemaat aidiyeti içinde hareket ettiklerini de çok yakından biliyorum. Bu da çok doğal. Cemaat üyesi birinin buna uygun davranması kendiliğinden oluyor."
 
'Zaman'da yazılarıma müdahale etmediler'
 
"Benim Zaman gazetesindeki yazılarıma gelen düzeltme ve öneriler genellikle tek bir kelimenin değişmesi yönündeydi. Bunun dışında bir müdahale yaşamadım."
 
'Hüseyin Gülerce cemaat içinde ciddiye alınmıyordu'
 
"Hüseyin Gülerce'nin dışardaki algılanması ile cemaat içindeki algılanması farklıydı. Tapelerden biliyoruz ki Gülerce cemaat içinde çok ciddiye alınmıyor, boşverin onu falan deniyor. Belli ki ilişkiler daha öncesinden kopmuş. Zaten Gülerce'nin dışarda kalmasını cemaat kolaylıkla taşıyabildi. Bizim algımız ile gerçek farklı olabiliyor. Gülerce zaten dışlanmış biriydi."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.12.2014 13:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol