ÇARPICI SONUÇLAR...

Konsensus Araştırma Şirketi yaklaşan Cumhurbaşkanı seçimleri için halkın nabzını tuttu. Yarın seçim olsa kime oy verirsiniz sorusu ile kimi Cumhurbaşkanı görmek istersiniz dedi.

25 Haziran 2014 Çarşamba 11:00
ÇARPICI SONUÇLAR...

 Konsensus Araştırma şirketi Haziran ayında Türkiye gündemi araştırması yaptı. Bu pazar seçim olsa en yüksek oy alacak parti, Erdoğan sonrası AK Parti'nin oyları ne olacak?, Siyasi performansı en yüksek lider kim?, En beğenilen siyasetçi, Halkın Cumhurbaşkanı seçiminde aradığı ortak değer, Seçilecek cumhurbaşkanı en fazla hangi partiden oy alacak?, Cumhurbaşkanı Gül'ün yeniden Cumhurbaşkanı seçilme şansı, Secilecek cumhurbaşkanının kadın veya erkek olması seçmeni bağlıyor mu? gibi sorular yöneltildi. İlginç sonuçlar çıktı. 

 
Araştırmanın en önemli noktası ise CHP ile MHP'nin ortak adayı Ekmelettin İhsanoğlu'nun adı açıklanmadan önce yapılan anketlerde bu sorulara yanıtlar arandı. Gazeteport'un ulaştığı rapora göre çıkan sonuçlar AK Parti'yi sevindirecek ancak aynı zamanda da bir o kadar düşündürecek. Çünkü Başbakan Erdoğan adaylığını koyduğu anda seçimin tek galibi olarak ankette öne çıkıyor. Ancak bu sonuç AK Parti'ye oy kaybettiriyor. Çünkü seçmenin bir kısmı Erdoğan'sız bir partiye oy verme taraftarı değil. Cumhurbaşkanı Gül mü, Yoksa Abdullah Gül mü ikileminde ise ibre Abdullah Gül'den yana. Ancak Erdoğan Cumhurbaşkanı olduğu zaman AK Parti seçmeni Abdullah Gül'ü AK Parti'nin başında görmek istiyor.
 
Öte yandan bu anket sonuçları CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun MHP ile neden Ekmeleddin İhsanoğlu adı üzerinde anlaştığına da bir anlam kazandırıyor. İlk bakışta Kılıçdaroğlu'nun bu hamlesi MHP'nin adayını desteklemek zorunda kalmış bir lider görüntüsü verse de araştırmanın ayrıntılarına bakıldığı zaman Kılıçdaroğlu'nun ustaca bir hamlesi gibi görünüyor.  Konsensus araştırma şirketinin yaptığı araştırma sonuçlarında CHP ve lideri orta Anadoluda puan kaybederken, MHP ve lideri Devlet Bahçeli bu kayıp puanların gittiği adres olarak ön plana çıkıyor. Kılıçdaroğlu'nun ustaca manevrası ile AK Parti adayının seçilememesi AK Parti'de beklenen oy kaybını başlatabilir.







yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.06.2014 11:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol