Canan Kaftancıoğlu'na Hapis Kararına Tepki Yağıyor!

Yargıtay, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu‘nun 3 davadan aldığı cezaları onadı, 2 davayı ise düşürdü. Karara sosyal medyadan tepki yağdı.

12 Mayıs 2022 Perşembe 17:04
Canan Kaftancıoğlu'na Hapis Kararına Tepki Yağıyor!

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yönelik cezalarla ilgili kararını açıkladı.

Kaftancıoğlu’na 5 ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 gün olan bölümünü onandı. Yargıtay, Kaftancıoğlu’na 2 ayrı suçtan verilen 4 yıl 2 aylık hapis cezasını ise bozdu.

Gazeteci İsmail Saymaz, Cana Kaftancıoğlu’na verilen bu cezalarla birlikte siyaset yasağı da getirildiğini duyurdu. Yargıtay kararına tepki yağdı. Sosyal medyada ‘#CananKaftancıoğluyalnızdeğildir’ etiketiyle paylaşımlar yapıldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu karar sonrası sosyal medya hesabından “Partimizin tüm milletvekilleri, derhal İstanbul il başkanlığı binamıza doğru yola çıkın” çağrısını yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu karara tepki gösterek, “Destek için yanına gidiyorum” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başararır Twitter’dan “Türkiye’de yargı tüm kurumlarıyla iflas etmiştir! Bizler seni bu adaletsiz düzene teslim etmeyeceğiz!” paylaşımında bulundu.

CHP’li Mahmut Tanal’a “Kaftancıoğlu kararı intikam almaya yönelik. İstanbul’un intikamı alınıyor” derken, CHP’li Muharrem Erkek ise “Canan Kaftancıoğlu il başkanlığına seçildikten iki gün sonra soruşturma başlatıldı. Hepsi ifade özgürlüğüm kapsamında” ifadesini kullandı.

Karara ilişkin siyasilerin Twitter paylaşımları şöyle:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: CHP İl Başkanımız Kaftancıoğlu İstanbul’daki değişimi birlikte adımladığımız yol arkadaşımdır. Bu kararı siyasi buluyor ve kınıyorum. Başkanımızın yanındayım. Destek için yanına gidiyorum

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: Bu karar hukuksuzdur. Siyaseten yenemediğini masa başında cezalandırma operasyonudur. Tüm kadrolarımızla İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’nun yanındayız @Canan_Kaftanci

CHP’li Muharrem Erkek: Canan Kaftancıoğlu il başkanlığına seçildikten iki gün sonra soruşturma başlatıldı. Hepsi ifade özgürlüğüm kapsamında.

CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam: İstanbul İl Başkanımız Sayın @Canan_Kaftanci iktidar tarafından susturulmak istenmektedir. Hukuku siyasetin sopası haline getirenlerle sandıkta hesaplaşacağız. Ülkemize adaleti elbirliği ile getirecek; bu kirli dönemi kapatacağız.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz: Hak, Hukuk, Adalet!!! Yılmak, Yok! Durmak Yok! @Canan_Kaftanci

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu: Talimat yargısının ısmarlama kararıyla İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’nu yıldırmaya çalışanlara sözümüzdür: Sizin tehditleriniz bize sökmez. Hiç kimse merak etmesin; hep birlikte, omuz omuza bu çürümüş Saray düzenini yıkacağız. Yanındayız başkanım @Canan_Kaftanci

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztünç: İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na verilen ceza ne hukuki ne de vicdanidir, tamamen siyasidir. Bu başta muhalifler olmak üzere halka gözdağı vermeye yönelik bir karardır. Ama şunu kimse unutmasın hiçbir CHP’li korkmayacak, yılmayacak, sinmeyecek…@Canan_Kaftanci.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu: Lanet olsun siyasetinize de adaletinize de yargınıza da! Ortak mücadelemizle adalet ve demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz.

Sol Partili Alper Taş: Gezi davası tutuklamaları, Kobani davası tutuklamaları şimdi de sevgili Canan Kaftancıoğlu’na ceza. Bu saldırı hepimize… “ Ya hep beraber ya hiçbirimiz” Örgütlü kötülüğü örgütlü iyiliği hep beraber örgütleyerek yeneceğiz. #AzKaldı

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.05.2022 17:09
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol