BÜYÜK TASFİYE İDDİASI!

Radikal yazarı Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan yumruğunu kaldırdığını belirttiği bugünkü yazısında, Fethullah Gülen'le de ilgili olay yaratacak bir iddiada bulundu.

13 Aralık 2014 Cumartesi 12:06
BÜYÜK TASFİYE İDDİASI!

 Radikal yazarı Murat Yetkin, "17 Aralık öncesinde başlayacağı iddia edilen operasyon AK Parti'den ilk büyük siyasi tasfiye de olacak. Dink cinayeti Ergenekon'dan Paralel soruşturmasına da gerekçe yapılıyor" dedi.

GERİLİM BAŞ GÖSTERDİ

Erdoğan'ın, "Başbakan, bakanlar nasıl alınacak, bunların planı hazırdı. İddianameler İstanbul’da o malum polisler tarafından yazılmış, bekletiliyordu. Hatta bizim alınmamızdan sonra hükümeti bile hazırlamışlardı. Darbeden sonra kimin yönetime getireceklerini bile belirlemişlerdi. Bunların belge ve delilleri hepsi elimizde" sözlerini hatırlatan Murat Yetkin, şu iddiada bulundu: "Erdoğan 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarının açılmasından bu yana benzer şeyleri söylüyor diyeceksiniz. Haklısınız. Ama yıldönümü yaklaştıkça bir iç-gerilim baş göstermiş durumda."

FETHULLAH GÜLEN'E HABER GİTTİ

"Erdoğan yumruğunu Gülencilere indirmek için kaldırdı ama..." başlıklı bugünkü yazısında Cemaat'e operasyon yapılacağı iddiasıyla ilgili "Perde arkasında yalnız Fuat Avni yok" diyen Murat Yetkin, Fethullah Gülen'e operasyon yapılacağı bilgisinin ulaştığına işaret etti:

"İşin aslı, Çarşamba, 10 Aralık oluyor, Fethullah Gülen’in “Hizmet” hareketine büyük bir operasyon yapılacağı yolunda bilgi ulaşmasıyla başlayan bir süreç. Bu muhtemelen polis ve yargı içindeki bağlantılar üzerinden mümkün oluyor. Operasyon Perşembe sabahı yapılmıyor, ama 17 Aralık 2013’ün yıldönümünden önce yapılacağı haber alınıyor. Bunun üzerine bu operasyonu daha yapılmadan açığa çıkararak önleyici hamle yapmak yoluna gidiliyor.

Sadece Türkiye çapında değil, Avrupa Konseyi’nden ABD Kongresi’ne dek uluslararası bağlantısı olan Hizmet taraftarları harekete geçiyor. Fuat Avni bu önleyici hamle operasyonunun sadece belli bir aşamadaki parçası; böylece 12 Aralık’a geliyoruz."

ERDOĞAN'IN YUMRUĞU HAVADA

"2012’de dershaneler tartışması ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın sorgulanması girişimi ile aradaki köprü sarsılmaya, parça parça dökülmeye başladı" sözleriyle AK Parti-Cemaat ittifakının bozulduğunu anımsatan Murat Yetkin, şöyle devam etti:

Nihayet 17 ve 25 Aralık 2013 soruşturmalarıyla köprü yıkıldı. Erdoğan o zamandan bu yana Gülencileri ya kendi safına geçmek, ya da devletin yumruğunu yemek arasında tercihe zorluyor. Yıldönümüne birkaç gün kala sürecin hızlanması o yumruğun havaya kalktığını gösteriyor.

Yapılan hazırlığın “Terör örgütü” ve casusluk davası açmak olduğu anlaşılıyor ama terör örgütü olmak için en azından bir silah, bir eylem lazım.

İşte dün Erdoğan’ın bazı “faili meçhul” cinayetlerden söz etmesi çok kişinin aklına (yine 2007’nin başında) öldürülen Hrant Dink cinayetini getirdi.

Son haftalarda, özellikle hükümete yakın gazetelerde, Dink cinayetinin Gülen sempatizanı olduğu öne sürülen bazı polis şefleriyle irtibatlı olduğu, cinayet hükümlüsü Ogün Samast’ın bu yönde yeni bir ifade verdiği yazılır olmuştu.

İLK BÜYÜK SİYASİ TASFİYE

Tabii işin bir de siyasi boyutu var.

Bu operasyon gerçekleşirse, 2002’de iktidara gelişinden bu yana AK Parti saflarındaki ilk büyük siyasi tasfiye de tamamlanmış olacak.

Dolayısıyla Erdoğan’ın artık havaya kaldırdığı yumruğu indirip indirmeyeceği, indirirse nasıl, nereye indireceği çok yönlü önem taşıyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.12.2014 12:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol