'BURADA BİR SORUN VAR'

Cemil Çiçek, "Paris'te ortaya çıkan tepki Nijerya, Cezayir, Lübnan, Yemen, Suriye, Irak gibi diğer yerlerdeki terör saldırılarına karşı gösterilmiyorsa burada bir sorun var demektir" dedi.

17 Ocak 2015 Cumartesi 12:03
'BURADA BİR SORUN VAR'

 TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) Konferansı'nın açılışında konuştu.

"Terör belası tüm insanlığı tehdit etmektedir" diyen Çiçek, "Terör önüne ve arkasına hiçbir sıfat getirmeden hepimizin şiddetle kınaması gerektiren insanlığa karşı bir suçtur. Paris'te ortaya çıkan tepki Nijerya, Cezayir, Lübnan, Yemen, Suriye, Irak gibi diğer yerlerdeki terör saldırılarına karşı gösterilmiyorsa burada bir sorun var demektir. İnsanlık ortak bir duruş ve mücadele sergilemediği sürece terör belasının alt edilmesi mümkün görülmüyor" dedi.
Cemil Çiçek, "Biz Türkiye olarak başta PKK terörü olmak üzere uluslararası toplumunun terör konusundan çifte standartlı yaklaşımından çok acı çektik" diye konuştu.
Çiçek, "Son dönemde kardeşimiz ve sınır komşumuz Irak ve Suriye'de ortaya çıkan DEAŞ terör örgütü bölgemizde istikrar ve güvenliğe yönelik en büyük tehdit haline gelmiştir. DEAŞ terör örgütü ile mücadele bunu ortaya çıkan şartlarda gözönüne alınarak etkili bir şekilde ve koordineli bir şekilde yürütülmelidir" ifadelerini kullandı.
Enver ALAS - İSTANBUL 

DHA





Son Güncelleme: 17.01.2015 12:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol