'Buna İzin Verenin Allah Belasını Versin'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nin oradaki bir arsaya sınırsız kat izni verildiğini belirterek "Hani sen diyordun bizim örfümüzle kültürümüzle barışmıyor diye. Acaba Erdoğan dışında biri mi karar veriyor? İptal et bunu. Etmeyecek çünkü alıcısı belli. Kupon arazisi çünkü. İzin verenin Allah belasını versin" dedi.

19 Şubat 2019 Salı 14:57

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Ozan Arif'e Allah'tan rahmet diliyoruz. Erzurumlu Emrah'tan Neşet Ertaş'tan bir farkı yoktu.

-Suriye’de bir şehidimiz var. Zeytin Dalı operasyonunda şehit olan Umut Özlütepe kardeşimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Şehit hepimizin şehididir. Bir eve ateş düştü, sabırlar diliyorum.

-Aydınlarımıza yeni bir tehdit. Cumhuriyet Gazetesi'nin değerli yazarları yeniden hapse girecekler. Musa Kart dünyaca ünlü bir karikatürist. Aydınları hapse atıp ne yapacaksınız? Türkiye'nin itibarını zedeliyorsunuz. Türkiye'de alınan talimat gereği yargı kararları uygulanıyor. Bunu herkes biliyor. Hakan Kara, Emre İper, Mustafa Kemal Güngör yeniden hapse dönecek. Bunu içimize sindirebilir miyiz? Bu kararın hakka ve hukuka uygun bir karar olduğunu söyleyebilir miyiz? Hayır.

-Bu tablo 21. yüzyılın tablosudur. Tablonun aktörü de bu tabloda görünüyor. Bu kadıncağzın tanzim satış noktasına gidecek parası bile yok. Hangi sosyal devlet? Hangi fakirin fukaranın yanında oldu devlet? Bu tabloyu görüp vicdanı sızlamayan var mı? Fotoğrafı görünce tüylerim diken diken oluyor. Saray'da oturup bu fotoğrafa bakan acaba ne hissediyor?

-Açlığın, sefaletin ne olduğunu Anadolu çok iyi biliyor. Bütün işsiz kardeşlerime sesleniyorum. 17 yıldır iktidardalar. Onların çocukları işsiz değil. Saray'da işsizlik yok. Saray'dan beslenenlerin çocuklarında da işsizlik yok.

-Bir de bir eli yağda bir eli balda olan sosyete damat var. İşsizliği, yoksulluğu bilir mi? Bilemezler. Hortumcu piyasa ekonomisinin en önemli aktörleri AK Partili milletvekilleridir.

-Yüzbinlerce üniversite mezunu var. İş bulamıyorlar. 3.5 milyon Suriyeliyi getirirsen işsizlik sorununu çözemezsin. Devletin fabrikalarını satarsan çözemezsin. Fabrikaları sattın şimdi domates satıyorsun şu geldiğin noktaya bak.

-İzmir'de 35 bin yoksul ev var. 35 bin eve 10 kilo soğan ve domates teslim edeceğiz. İşte sosyal adalet budur.

-Çayyolu koridor oldu artık. İki tarafta beton blok. Şikayet eden kim? Erdoğan. 10 Ocak 2019 tarihli bir karar okuyacağım. Bizim Genel Merkez'e giderken bir arsa var. Bu arsaya sınırsız kat yapılması imkanını veren karar. Hani sen diyordun bizim örfümüzle kültürümüzle barışmıyor diye. Acaba Erdoğan dışında biri mi karar veriyor? İptal et bunu. Etmeyecek çünkü alıcısı belli. Kupon arazisi çünkü. İzin verenin Allah belasını versin.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol