Bülent Arınç: CHP'nin oyları artıyor, artacak

Siyaset hayatı boyunca sivri çıkışları ile bilinen Bülent Arınç, CHP'nin oy oranıyla ilgili çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. CHP'nin Deniz Baykal çizgisinden çıktığını ifade eden Arınç, "CHP; Kemalist, laikçi bir çizgide, özellikle Baykal çizgisi. Bugün ondan çıktılar. Çıktıkları için de oyları artıyor ve artacak öyle görüyorum ben" ifadelerini kullandı.

19 Ekim 2021 Salı 19:33
Bülent Arınç: CHP'nin oyları artıyor, artacak

Eski Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu eski üyesi Bülent Arınç, Konya'nın yerel televizyonu Kanal 42'deki "Yaşayan Hafıza" programına konuk oldu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Arınç, Chp'nin oy oranıyla ilgili yaptığı yorum dikkat çekti.

"ECEVİT DİN YÜZÜNDEN CHP'DEN AYRILMIŞTI"
Sözlerine Bülent Ecevit'ten verdiği örnekle giren Arınç, "Ecevit dine saygılı laik siyasetçiydi. CHP'den bu yüzden ayrılmıştı." dedi.

"CHP'NİN OYLARI ARTIYOR ARTACAK"
CHP'nin son dönemlerde laik çizgiden ayrılmasıyla oylarını artırdığını vurgulayan Arınç, "CHP; Kemalist, laikçi bir çizgide, özellikle Baykal çizgisi. Bugün ondan çıktılar. Çıktıkları için de oyları artıyor ve artacak öyle görüyorum ben." ifadelerini kullandı.

BAYKAL'I ELEŞTİRDİ
Sözlerine eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirerek devam eden Arınç, "Baykal çok şedit, çok Kemalist, çok laik bir kişiydi. Allah ona da şifalar versin, onun için de iyilikler dileyelim. O zaman böyle olmaz dedi, laiklik dediğiniz şey dine saygıdır, dini özgürlüklere saygıdır. Hatta o zamanlar konuşmalarıyla da halktan çok iyi şeyler aldı." şeklinde konuştu.

"BU ORTANIN SOLU LAFLARI ESKİDE KALDI"
Son dönemde siyasetin çok gergin olduğunu ifade eden Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:

Yani bu ortanın solu lafları falan eskide kaldı. Daha sonra, 80'den sonra parti kurmaya giderken artık Türkiye'de buna ihtiyacımız var dedi. Şimdi o zaman nezaket vardı. Eleştiri vardı, hem de çok şedit eleştiriler vardı. Ama hiç kimse sen ahlaksızsın, sen şerefsizsin, vay hain, vay satılmış bunların hiçbirisini konuşmazdı. Konuşamazdı. Bunu söyleyen insanları zaten hiç kimse tasvip etmezdi. Kürsüleri çok iyi kullanan hatipler vardı ve en fazla polemik yaparlardı.

"ŞİMDİ SİNİRLER NEFRETLER HAKİM"
Şimdi sinirler hakim, kamplaşmalar, nefret hakim. Siyasette nefret dili olmaz, siyasette siyasi dil olur. Siyasi dil, biraz diplomatik dildir. Yani nezaketi içinde taşır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili soruya cevap vermek istemediğini bir hikaye anlatarak yanıtlayan Arınç, "Beni kodese mi tıkacaksınız?" sözleriyle dikkatleri üzerine çekti.
TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Konya'nın yerel televizyonu Kanal 42'deki "Yaşayan Hafıza" programına konuk oldu. Gündeme ilişkin çok önemli değerlendirmelerde bulunan Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili soruya şaşırtan bir yanıt verdi.

"TAYYİP BEY'LE OLAN ÇALIŞMALARINIZI KONUŞACAĞIZ"
Program sunucusu Cihad Doğan'ın "Çok önemli isimleri konuşacağız. Recai Kutan'ı konuşacağız, rahmetlik Oğuzhan Bey'i konuşacağız, sizin Tayyip Bey ile olan çalışmalarınızı, diyaloglarınızı konuşacağız ve şimdiki Türkiye'yi de konuşacağız" sözleri üzerine Bülent Arınç araya girdi.

"BENİ KODESE Mİ TIKACAKSINIZ"
Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la olan çalışmalarını konuşmak istemediğini şöyle anlattı:

"Bence bu büyüklerimizi konuşalım, bu program böyle gitsin, günümüze gelme. Adam Rize'de bir suç işlemiş de İstanbul'a getiriyorlar. Rize misalini vermeyeyim de yanlış anlayanlar çıkabilir. Samsun diyelim isterseniz buna. Rize ve Trabzon'un dışında bir il olsun ki birileri huylanmasın. Anlat bakalım şu olayı diyor, karşısındaki adam. Çıktık diyor, bir fırtına, bir fırtına, bir fırtına… Sonra… E işte bir fırtına… Gel bakalım İstanbul'a doğru falan… O fırtınayı da atlattık, başka bir limana geldik, bir fırtına daha başladı, şu oldu, bu oldu. Artık İstanbul'a gelemeyince iki saat boyunca, yav sadede gel… 'Geleyim de beni kodese mi tıkacaksınız?' demiş adam…"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.10.2021 20:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol