Bu Rakamları Gören AKP'liler: Masal Bitiyor...

Avrasya Araştırma'nın sahibi Kemal Özkiraz, Ekim ve Kasım aylarında yapılan 14 anketin ortalama oy oranlarını YouTube kanalından yayımladı. Özkiraz, anket sonuçlarına göre muhtemel meclis sandalye dağılımlarını da açıkladı.

22 Kasım 2021 Pazartesi 12:22
Bu Rakamları Gören AKP'liler: Masal Bitiyor...

Özkiraz'ın Ekim ve Kasım ayında yayımlanmış 14 anketin ortalamasından derlediği verilere göre, Millet İttifakı Meclis'te 300 vekili geçebiliyor.Cumhur İttifakı'nda ise durum hiç iç açıcı değil. Özkiraz, Cumhur İttifakı'nın 200 vekile kadar gerileyebileceğini ifade etti.

AKP'DE 12 PUANLIK DÜŞÜŞ

14 anketten alınan ortalamaya göre AKP'nin oy oranı yüzde 30,4 olarak belirlendi. AKP'nin oyunda son seçime göre 12 puanlık bir düşüş olduğunu ifade eden Özkiraz, CHP'nin ise son seçime göre oy oranında yüzde 5'lik bir artış olduğunu söyledi. Özkiraz, İYİ Parti'de ise 3 puanlık bir yükseliş olduğunu ifade etti.

İTTİFAKLARDA SON DURUM

Son 14 anketin ortalamasına göre Millet İttifakı'nın oy oranı yüzde 42, Cumhur İttifakı'nın oy oranı ise yüzde 37,9 olarak belirlendi. Millet İttifakı'na DEVA, Gelecek Partisi, Saadet Partisi katıldığında oy oranı yüzde 49,3'e kadar yükseldi. BBP'nin Cumhur İttifakı'na katıldığı senaryoda ise ittifakın oy oranı yüzde 38,4 olarak belirlendi. HDP'nin oy oranı ise yüzde 10 olarak saptandı.

MUHTEMEL SANDALYE DAĞILIMLARI

İttifakların bu şekilde gitmesi durumunda Meclis'te muhtemel sandalye dağılımları da ortaya çıktı. Anketlere göre Millet İttifakı Meclis'te 305 sandalyeye ulaşırken Cumhur İttifakı'nın sandalye sayısı 240'ta kalacak. HDP ise 55 sandalyeye sahip olacak.

Iİttifakların bu şekilde gitmesi durumunda Meclis'te muhtemel sandalye dağılımları da ortaya çıktı. Anketlere göre Millet İttifakı Meclis'te 305 sandalyeye ulaşırken Cumhur İttifakı'nın sandalye sayısı 240'ta kalacak. HDP ise 55 sandalyeye sahip olacak.

MİLLET İTTİFAKI GENİŞLERSE SANDALYE SAYILARI

Anketlere göre Millet İttifakı'na DEVA, Gelecek Partisi, Saadet Partisi katıldığında Meclis'teki sandalye sayısı 345'e ulaşıyor. BBP, Cumhur İttifakı'na katıldığında ise sandalye sayısı 200'e düşüyor. HDP'nin sandalye sayısı ise 55'te kalıyor.

Öte yandan AKP eski Milletvekili ve Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, köşesinde AKP iktidarının politikalarını eleştirdi. Ocaktan, AKP'nin raf ömrünü tamamlamış gerilim hatları üzerinden politika ürettiğini ve toplumun acil sorunlarını görmezden geldiğini belirtti.

“DEMEK Kİ ERDOĞAN YÜZDE 15 FAİZİ HARAM GÖRMÜYOR”

Ocaktan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz açıklamalarına dikkat çekerek, "Mesela Cumhurbaşkanı Erdoğan faiz konusundaki görüşlerine itiraz edenleri işaret ederek “Bu konuda nass var nass...” gibi cümlelerle Allah’ın faizi haram kıldığını, dolayısıyla faizi düşürmek zorunda olduğunu söylüyor.” dedi.

Ocaktan, Erdoğan’ın “Faizlerden şikayet ediyordunuz faizi düşürdük, gidin bankadan kredi alıp yatırım yapın” diyerek sitemde bulunmayı da ihmal etmediğini söyledi.

“Yani iş adamlarına ‘gidin hemen faizli kredi alın’ diyor ve faizi teşvik ediyor. “ diyen Ocaktan, “Demek ki cumhurbaşkanı yüzde 15 faizi haram olarak görmüyor… " ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANI ESAS GÖREVLERİNİ UNUTTU"

Mehmet Ocaktan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslami bilimlerde yetkin bir isim olmadığını hatırlattığı yazısında Erdoğan'ın faiz hakkında dini açıklamalarına tepki gösterdi. Ocaktan yazısını, "Hemen hatırlatalım, cumhurbaşkanı ülkeyi yönetmekle mükelleftir, ayrıca yeni sisteme göre de halkın refah düzeyini arttırmak, işsizliği önlemek ve enflasyonu düşürmek zorundadır. “ dedi.

Devamında Ocaktan, “Oysa cumhurbaşkanı esas görevlerini unutup ayetler ve hadisler üzerinden muhafazakar kesimleri motive ederek seçimlerde muhalefeti nasıl alt ederimin hesaplarını yapıyor. Ve garip bir şekilde bizzat kendi gerçekleştirdiği reformları inkar ediyor, hızla kendini yok ediyor…" ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.11.2021 12:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol