BU NE PERHİZ BU NE LAHANA...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, BM'de "darbecilerle aynı masaya oturmam" diyerek Sisi'yi protesto ederken, Türk Dışişleri'nin Mısır'la görüşmek için yazışmalar yaptığı ortaya çıktı.

28 Eylül 2014 Pazar 13:50
BU NE PERHİZ BU NE LAHANA...

 Aydınlık gazetesinden Sinan Güzaltan ve Abir El Şinnavi'nin haberine göre; Mursi'nin devrilmesinden sonra, ilk kez 15 Eylül'de Paris'te yapılan IŞİD zirvesi sırasında Mısır ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı temasa geçmiş ve Birleşmiş Milletler zirvesinde iki ülke Dışişleri Bakanları düzeyinde görüşme yapma kararı almıştı. 

Basında yer alan görüşme talebinin Türk tarafından geldiği iddiaları üzerine Cumhurbaşkanlığı bir açıklama yapmış ve böyle bir talebin söz konusu olmadığını açıklamıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, görüşme kararının Paris'teki IŞİD zirvesinde alındığını doğrulamış, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM'deki konuşmasında Mısır Devlet Başkanı Sisi'ye karşı kullandığı "tiran" kelimesi ve BM'yi darbe yapanları meşrulaştırmakla suçlaması üzerine Mısır görüşmeyi iptal etmişti.
 
Yine Erdoğan, BM görüşmeleri sırasında "darbecilerle oturmam" diyerek Sisi'nin de bulunduğu masaya oturmamıştı. Ancak Türk Dışişleri, planlanan görüşme öncesi Mısır Dışişleri Bakanlığı'nın yazdığı resmi yazıda "Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği söz konusu görüşmenin karşılıklı olarak uygun bir zamanda gerçekleşmesi için gereken hazırlıkları yerine getirmekten mutluluk duyacaktır" ifadeleri kullanıldı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.09.2014 13:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol