BU MAKALE ERDOĞAN'I ÇILDIRTACAK!

İngiliz dergisi The Economist yayımladığı bir makalede açık açık 12 Haziran'da oy istedi. Ama bakın kimler için?

03 Haziran 2011 Cuma 13:53
BU MAKALE ERDOĞAN'I ÇILDIRTACAK!

 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlere on günden az bir süre kala, dünyanın saygın ekonomi dergisi "The Economist"in, internet sitesinde ilginç bir makale yayınlandı. İmzasız yayınlanan makalede açıkça muhalefet için oy istendi.

6 Mayıs'ta yayınlanan sayısında Türkiye ekonomisinin aşırı ısındığını ve acilen önlem alınması gerektiğini belirten Economist, bu kez Başbakan Erdoğan hakkında çok sert bir yazı kaleme aldı.

AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana yaptığı başarıları anlatarak başlayan makale, ikinci kısımda ise Recep Tayyip Erdoğan'ın yargı, ordu ve basının denetim mekanizmalarını kırdığını, öz denetimden yoksun Erdoğan ve partisinin Türkiye demokrasisine zarar verdiğini ileri sürdü.

TÜRKİYE ÇİN'E BENZEYECEK

Economist 12 Haziran'da seçimleri kazanma ihtimali bulunan Erdoğan hükümetinin seçimden galip çıkması halinde Çin'deki gibi otokratik bir yapıya dönüşürek toplumu tamamen baskı altına alacağını iddia etti. Yazıda önerilen çözüm ise, seçmenin muhalefet partilerine yönelerek bu gidişi durdurabileceği ifade ediliyor.

BAĞIŞ'TAN SERT TEPKİ

Ekonomist'in makalesini 'deli saçması' olarak nitelendiren Başbakan Yardımcısı ve Başmüzakereci Egemen Bağış The Economist'te yayınlanan yazıya Twitter üzerinden yanıt verdi. Bağış, makalede ileri sürülen ifadelerin deli saçması olduğunu, ve yaklaşan seçimler nedeniyle böyle bir haberin yurt içinden birileri tarafından ısmarlanmış olabileceğini ifade etti.






Anahtar Kelimeler:
12 HaziranThe Economist
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Niyazi Özel 2011-06-04 15:02:16

İşlerine geldiği gibi yazılar yayımlanınca dört köşe oluyorlar işlerine gelmeyince akılarına ne iftira gelirse atıyorlar.Evet akp nin kaybetmesi ülkemizin hayrına olacaktır.Toplumu çok gerdiler kutuplaşma hat safada Teröre pirim verdiler Darbe savsataları ile Orduyu rahat bırakmıyorlar.Ekonomi sıcak paranın esiri pimi çekilmiş bomba gibi kimin elinde patlıyacağı ise belli değil.Yerine gelecek hükümetin işininde kolay olacağını sanmıyorum.Ülke Ekonomik ve toplumsal olarak kaosa sürükleniyor.Keşke birazda iyimser şeyler yazabilseydim aslında ülkem için çok isterdim.Toplum burnundan soluyor Emekli perişan Yoksul dahada yoksullaştı İşsizin ekonomisinden bahsetmenin anlamı yok zaten işsiz aç adam aç.Ahlak çökuntüsü diz boyu kimin eli kimin cebinde belli değil. İyi olan İktidardakiler ile yandaşları Devletin kıt kaynaklarını ulufe gibi dağıtıyorlar.Ör.TRT de yandaşlarına yorum program yaptırıyor gibi gösterip ne verdikleri meçhul. 12 Haziran ülkemizin son şansı onlarında son şansı.