BU İDDİA CHP'Yİ ÇİLEDEN ÇIKARTTI!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Alman vakıfları üzerinden PKK'ya para aktarıldığı iddialarına CHP'nin yanıtı gecikmedi...

02 Ekim 2011 Pazar 17:45
BU İDDİA CHP'Yİ ÇİLEDEN ÇIKARTTI!

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Alman Vakıflarıyla çalışan CHP ve BDP'li belediyelerin terör örgütüne para aktardığı yönündeki sözleriyle ilgili, ''Başbakanı sözlerini kanıtlamaya davet ediyoruz'' dedi.

Günaydın, CHP'li belediyelerin bu yolla terör örgütüne para aktardığı iddialarını ise ''iftira'' olarak nitelendirerek Başbakan Erdoğan'a seslendi:

Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Günaydın, Başbakan Erdoğan'ın Makedonya dönüşünde uçakta, ''CHP'li belediyelerin Almanya'daki bir vakıfla kredi sözleşmesi yaptıkları ve bu yolla PKK'ya para aktardıklarını'' yönündeki sözlerinin basına yansıdığını belirtti. Günaydın, Türkiye Belediyeler Birliğinin Alman Konrad Adaneur Vakfı ile ''en alt demokratik karar zeminini teşkil eden komünlerin güçlendirilmesi'' projesini yürüttüğünü, bunda bir anormallik bulunmadığını söyledi.

''Başbakanlık iddia ortaya koyma makamı değildir. Başbakanın görevi devletin tüm kurum ve olanaklarıyla ortaya atılan iddiaları araştırmak ve ortada bir suç şüphesi varsa gereği yapılmak üzere konuyu yargıya intikal ettirmektir. Başbakanın konuşması siyasi açıdan analiz edildiğinde gündem saptırma amacı taşıdığı görülmektedir. Başbakanı sözlerini kanıtlamaya davet ediyoruz'' dedi.

PKK GÖRÜŞMELERİNİ ÖRTMEK İÇİN İFTİRA ATILIYOR

Konuşmasında PKK ile MİT arasında geçen ses kaydına da değinen Günaydın, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının amacının gündem değiştirmek olduğunu öne sürdü:

''PKK ile görüşüp protokol aşamasına gelenler, yürüyen yargı süreçlerine müdahale ettikleri sinyallerini verenler, kendi yaptıklarının kamuoyunda yaratacağı tepkiyi örtmek üzere CHP'li belediyelere iftira atma yolunu seçmektedirler.''

CHP DAVA AÇACAK

Günaydın, CHP'li bütün belediye başkanlarının konuyla ilgili dava açma hazırlığı içinde olduklarını da söyledi.


BAŞBAKAN ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?


"Dünyada, Türkiye'de de faaliyet gösteren öyle vakıflar var ki. Bunlardan çok rahatsızım. Bir Alman vakıf var. CHP ve BDP'li belediyelerle çalışıyor. Onlarla kredi sözleşmesi yapıyor. Bu tabii vakıf adı altında aslında bir fon. Sözleşmeyi yaparken de şu müteahhit firmaya vereceksiniz diye şart koşuyor. Bu ilginç. Ama tabii teknik takipte ortaya çıkan bazı noktalar var. Almanlara zaman zaman bu konudaki rahatsızlığımızı dile getirdik. Bir sonuç alamadık. Ama rahatsız olduğumu söyleyebilirim."





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol