Bu Bir Siyasi Operasyon'

CHP'li Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı, operasyon haberlerinin ardından yaşananları anlattı. Odabaşı, "Ne bir Belediye Başkan Yardımcısı ne de bir müdür gözaltına alınanlar arasında yok" dedi ve ekledi: "Eminim ki bu siyasi operasyon!"

17 Mayıs 2022 Salı 15:23
Bu Bir Siyasi Operasyon'

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu koordinesinde Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yürütülen soruşturma kapsamında; 'örgütlü olarak rüşvet almak, vermek, aracılık etmek ve resmi belgede sahtecilik'  suçlarından, Kadıköy Belediyesinde görevli zabıta personeli ve belediye mühendislerinin de aralarında yer aldığı 54'ü kamu görevlisi olmak üzere toplam 224 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği açıklandı.

ODABAŞI KONUŞTU: NE BİR MÜDÜR NE BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA YOK

Operasyonun hedefindeki CHP’li Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Gerçek Gündem’e yaptığı açıklamada, olayın bir siyasi operasyon olduğundan emin olduklarını kaydetti.

“Ne bir Belediye Başkan Yardımcısı ne bir müdür ne bir Belediye Meclis Üyesi gözaltına alınanlar arasında yok” diyen CHP’li Odabaşı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlk bilgiyle son bilgimiz aynı. Biz de basından, Valiliği'nin açıklamasında gözaltıları öğrendik.

Ama Emniyet’in önünde bulunan, gözaltına alınan yurttaşların; yurttaş diyorum çünkü Kadıköy'de ticaret yapan, esnaf olan birçok kişi de gözaltına alınmış. Onların avukatlarından aldığımız bilgiler kadarıyla, bu insanların hiçbirinin gözaltına alınmaması lazımdı. Bunu bir hukukçu olarak söylüyorum.

Gözaltı emrini veren sayın savcı da hukuk fakültesi mezunu ben de hukuk fakültesi mezunuyum. Bunlar çok rahatlıkla eğer bir suç isnadında bulunulacaksa, bize bilgi verilip, bizimle beraber bu iş daha sağlıklı bir şekilde çözülebilirdi. Bunların hiçbir yapılmadı. Eski alışkanlıklar devam ediliyor.”

“BU DAKİKA İTİBARİYLE EMİNİM Kİ BU SİYASİ OPERASYON!”

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, operasyonla ilgili İstanbul Valiliği’nin yaptığı açıklamayı hatırlattı. Odabaşı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Valilik açıklama yapıyor... Valilik hangi operasyonla ilgili şimdiye kadar açıklama yaptı?

Bu dakika itibariyle eminim ki bu siyasi operasyon! Gündemi değiştirmek için Cumhuriyet2in kalesi Kadıköy Belediyesi'ne operasyon yapılmış imajı vererek böyle bir algı yaratarak, Atatürk Havalimanı'nın yıkılmasını Sayın Genel Başkanımızın SADAT'ın önüne gitmesini unutturmaya çalışıyorlar.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.05.2022 15:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol