'BU AKİLLERİ SOKAKLARIMIZDA İSTEMİYORUZ'

Trabzon'da protestoyla karşılanan Akil İnsanlar Heyeti'ni, toplantı yaptıkları otelin önünde etten duvar ören 500 jandarma korudu. CHP ve MHP İl Başkanları içeriye alınmadı. CHP'li Karan, " Bu insanları Trabzon sokaklarında dolaştırmayacağız" dedi.

07 Mayıs 2013 Salı 09:35
'BU AKİLLERİ SOKAKLARIMIZDA İSTEMİYORUZ'

 Vatandaşa ‘terörü sona erdirme sürecini’ anlatmak için oluşturulan Akil İnsanlar Heyeti’nin Karadeniz Bölgesi Grubu çalışmalarını dün Trabzon’da sürdürdü. Heyet Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez ile üyeler Oral Çalışlar, Fatma Benli, Yıldıray Oğur ve Vedat Bilgin, ilk olarak Trabzon Valisi Recep Kızılcık’ı ziyaret etti. Heyetin yoğun koruma altında valilik binasına gelmesi dikkat çekti. Heyet valilikten, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile toplantı yapacakları Yomra’daki otele geçti. 

Toplantının sonunda Akil İnsanlar Heyeti üyeleri ve katılımcılar otelden ayrılırken dışarıda toplanan grup tarafından protesto edildi. Bazı katılımcılar protestoculara yanıt verince devreye jandarma girdi. Jandarma ile heyeti protesto edenler arasında kısa süreli arbede yaşandı.





OTELE YAKLAŞTIRMADILAR 

Novotel’deki toplantı öncesi 500 jandarma olağanüstü güvenlik önlemi aldı. Otele yaklaşık 250 metre uzaklıkta kontrol noktası oluşturan jandarma, listede bulunan katılımcıların araçları dışında otomobil geçişine izin vermedi. Otele giden yolun iki yanına dizilen ve güvenlik koridoru oluşturan jandarma kimseyi otele yaklaştırmadı. Bu sırada Türkiye Gençlik Birliği’ne mensup yaklaşık 50 kişilik topluluk otel önünde heyete yönelik protesto gösterisi düzenledi.





‘BURADA DOLAŞAMAZLAR’ 

Trabzon Baro Başkanı Mehmet Şentürk kapıdaki üst aramalarını protesto ederek toplantıyı terk etti. CHP İl Başkanı Yavuz Karan ve MHP İl Başkanı Muammer Demeli davetli olmadıkları gerekçesiyle içeriye alınmadı. CHP’li Karan “Bu insanları Trabzon sokaklarında dolaştırmayacağız. Onların istediği şekilde provokasyonlara da gelmeyeceğiz” dedi. MHP’li Demeli ise “Biz buraya parti rozetimizi çıkartarak geldik. BDP’nin yapamadığını burada 300 kişiye yaptırıyorlar” ifadesini kullandı. 

Akillere Trabzonda dev koruma

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.05.2013 10:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol