'BOYU KÜÇÜK, İŞİ BÜYÜK...'

316 muvazzaf ve emekli asker ile birlikte Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele’nin de yargılandığı İzmir’deki Casusluk davasına yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın adının da karıştığı ortaya çıktı.

04 Ocak 2014 Cumartesi 13:51
'BOYU KÜÇÜK, İŞİ BÜYÜK...'

 Yeni Şafak yazarı Cem Küçük, 5 gün önce cemaatin iki yeni operasyona hazırlandığını ve bunlardan birinin İzmir’de yürütülen Casusluk davasının genişletilmesi olduğunu iddia etti. Küçük şunları yazdı: “Yeni yılda ocak ayında düğmeye basılacağı ve AKP’ye yakın bazı isimlerin de bu listede olduğu ve gözaltına alınacağı söyleniyor.”

‘Efkan diye sayıklıyor’
İzmir’de yürüyen davada, iddianamenin temeli yapılan aramalarda ele geçirilen “Pandora” isimli veritabanı üzerine oturtuldu. Pandora isimli veritabanında bulunan tüm asker kişiler tutuklandı. Ancak, Pandora’da 300 kadar sivil bürokratın da ismi yer alıyordu. Bu isimler arasında en dikkat çekicisi eski Başbakanlık Müsteşarı yeni İçişleri Bakanı Ala oldu. Ala, dava dosyasına “Kemal Cirit” klasörüyle girdi. Eski Başbakanlık Hukuk Müşaviri şimdi ise Artvin Valisi olan Cirit ile ilgili olarak dava dosyasındaki Pandora’da şu ifadeler yer aldı: “Hukuk müşaviri -Boyu küçük işi büyük. İş bitirici bir adam. Başbakan’ın ofisinde dönen her şeyi biliyor. Atama kararnamelerini ve kanun tasarılarını önceden temin edebiliyor. Adamın boy kompleksi var. İş yaparken bile Efkan diye sayıklıyor.” 

Cirit klasöründen  ayrıca, “Efkan ALA-Şema 21.02.2010jpg” isimli bir adet resim belgesinin bulunduğu da iddialar arasında.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.01.2014 13:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol