BODRUM SEFASININ CEZASI BELLİ OLDU

BDP Disiplin Kurulu Bodrum'da bir kadın ile görüntülenen Bengi Yıldız'a şu cezayı verdi.

13 Ekim 2011 Perşembe 17:49
BODRUM SEFASININ CEZASI BELLİ OLDU

 Bodrum'da tatil yaparken görüntülenen ve eleştirilere maruz kalan BDP'li Bengi Yıldız hakkında partisinin disiplin kurulu kararı belli oldu.

CNN Türk'ten Safiye Işıl'ın haberine göre özellikle kadın partililer Yıldız'ın ihracını istedi. Kurul'dan ilişkileri 1 yıl süreyle dondurma kararı çıktı.

1 YIL SONRA NE OLACAK? BAŞKA BİR KADINLA BODRUM'DA GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

Bodrum'da tatil yaparken çekilen fotoğrafları nedeniyle günlerce konuşulan Bengi Yıldız, TBMM'nin açılışında da BDP grubuyla birlikte yemin etmemişti. BDP'li vekillere sorulan sorular arasında Bengi Yıldız'a ilişkin olanlar da vardı, verilen yanıt, "Yakında yemin edecek" biçimindeydi. Yıldız, 3 gün sonra BDP sıralarından meclis kürsüsüne gelerek yemin etti.

MECLİS'TE BDP GRUBU İLE OTURAMAYACAK

Günler sonra BDP Disiplin Kurulu, Yıldız ile ilgili karara vardı. Buna göre, BDP, Bengi Yıldız ile ilişkilerini bir yıl süre ile donduracak. Bu karar nedeniyle Bengi Yıldız, TBMM'de de BDP grubu ile birlikte oturamayacak. Otursa bile BDP grubuna dahil olamayacak, alınan kararlarda söz sahibi olmayacak.

PARTİ TOPLANTILARINA KATILAMAYACAK

Yıldız bu karar gereğince sadece Meclis'te değil, BDP'de de aktif rol alamayacak. Yıldız, partinin toplantılarına katılma, alınan kararlara dahil olma hakkından men edildi.

Alınan bilgilere göre, disiplin kurulu yeniden toplanacak ve Yıldız'la ilgili yeni bir karar alacak. Karar Bengi Yıldız'a da tebliğ edildi.






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol