'BİZ TARİHİMİZDEN KORKMAYIZ...'

Dersim tartışmalarıyla ilgili konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Tarihimizle yüzleşmek bize onur verir" dedi ve bakın kimi meclis kaçkını olarak niteledi.

29 Kasım 2011 Salı 16:34
'BİZ TARİHİMİZDEN KORKMAYIZ...'
Başbakan Erdoğan'ın Dersim olayları ile ilgili CHP'ye yaptığı "Geçmişinle yüzleş" çağrısına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'dan cevap geldi.


Kılıçdaroğlu, "Tarihimizle yüzleşmek bize onur verir" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Diyor ki Başbakan CHP tarihiyle yüzleşsin. Biz tarihimizden korkmayız. Tarihimizle yüzleşmek de bize onur verir. Demokratik devletlerde geçmişle hesaplaşma olur, tarihle yüzleşme olur. Hatta özür dileme de olur. Devlet Dersimden özür dileyecekse buyursun dilesin. Devlet yaraları sararak özür diler."

Bana 'Hangi aşirete ait olduğunu açıkla!' dedi. Ben de 'Kin ve nefret tohumları ekiyorsun' dedim. Sadece 'Vay sen bunu nasıl söylersin' diye beni eleştirdiler. Bir kişi çıkıp da 'Sayın Erdoğan, sen bir insanın inancını sorgulayacak yetkiyi nereden alıyorsun?',' Bu ayıbı nasıl yapıyorsun' diyen çıkmadı. İnsanların soyuyla, mezhebiyle, inancıyla meşgul olanları siyaset sananlar, kendi soyuyla sopuyla sorunu olanlardır.

Biz büyük bir imparatorluğun torunlarıyız. Biz bir milletiz artık. Çanakkale'de Sakarya'da Yemen'de yatanların evlatlarıyız. Sayın Erdoğan, böyle bir ulusun topraklarına nifak tohumlarını ekmeye ne hakkın var.

BEN SADECE DERSİMLİ DEĞİLİM!

Ben bu sorulara yanıt vermeyi, ulusumuza, şehitlerimize hakaret sayarım. Erdoğan unutmasın. Ben sadece Dersimli değil, ben Trabzonluyum, İzmirliyim, Hakkariliyim, Diyarbakırlıyım, Uşaklıyım, ben Türkiyeliyim.

ERDOĞAN'A DEDESİYLE SALDIRDI

Yunan birlikleri Polatlı'ya dayanınca başkenti Ankara'dan Kayseri'ye almak istediler. Meclis'te buna "Biz kaçmaya değil ölmeye geldik" diye karşı çıkan tek kişi Tunceli milletvekiliydi. Sen de bize "Dedenin tavuk kümeslerinde nasıl saklandıklarını" anlattı. Ben sana ne diyim.

CAHİL OLMAK YETMEZ, ERDOĞAN OLMAK LAZIM

Dersimliler ilk kez Cumhuriyet döneminde 1. sınıf vatandaş olmuşlardır. Bugün Dersimlilerin korkusu varsa sahip oldukları kazanımların elinden alınmasıdır.

Dersim cayır cayır yansa senin yüreğin yanmaz. Senin Dersimle değil, Cumhuriyetle derdin var. Bu ülkede o dönemi CHP'nin tarihi olarak görmek için cahil olmak gerekir. Ama sadece cahil olmak yetmez, Recep Tayyip Erdoğan olmak lazım. Biz tarihimizden korkmayız, yüzleşmekle gurur duyarız. Biz Osmanlıyı da Selçukluyu da sahipleniriz.

ÖZÜR DİLEMEDİ!

Sayın Başbakan özür falan dilemedi.

Ne dedi o konuşmasında, "Devletin özür dilemesi gerekiyorsa, literatürde varsa ben özür dilerim."

Devlet yaraları sararak özür diler. Eski hataları tekrarlamamak için özür diler. Hükümet yalakalarına sesleniyorum:

Devlet hukuki zemin içinde özür diler.

ÖNERGEYİ NİYE KABUL ETMEDİN

CHP gerçekleri araştırma komisyonu kurulsun diye önerge verdi. AKP reddetti. Yalaka medya bunu bilmiyor mu?

Bu CHP'nin tarihi diyor. Peki senin tarihin ne? Sen ağaç kovuğundan mı çıktın? Sen kendi geçmişinden utanıyorsun, Cumhuriyet'in yükü sana ağır gelir.

"Gerçeklerle yüzleşmek istiyorsan, tarihinle yüzleşmek istiyorsan gel komisyonu kuralım."

MECLİS KAÇKINI

Kılıçdaroğlu'nun sert sözlerle eleştirdiği bir diğer konu ise Başbakan Erdoğan'ın 'Alman Vakıflarıiddiasıydı. Erdoğan'ın ısrarla PKK'ya yardım yapan CHP'li belediyeyi açıklamadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Sayın Başbakan çıktı 'CHP'li bir belediye Alman Vakıfları'ndan aldığı yardımları müteahhitler aracılığıyla PKK'ya aktarıyor' dedi. Ben de çıkıp, 'açıkla o belediyeyi' dedim. Tık yok. 'Açıklamazsan hakkında gensoru veririz' dedik yine ses yok. Gensoru verdik. Görüşmeleri Meclis TV yayımlamasın diye Cuma'ya aldılar, sonra da görüşmelere Sayın Başbakan gelmedi. 

YALANCIDAN BAŞBAKAN OLMAZ

Meclis kaçkını!. Neden gelmiyorsun?. Görüşmelerde bir tek bakan bir tek milletvekili de o belediyeyi açıklamadı. Biz de son çare CHP'li belediyeler olarak Başbakan Erdoğan hakkında tazminat davası açma kararı aldık.

Bu iddialar külliyen yalan. Böyle bir olay olsaydı her yerde çıkıp anlatırlardı. Yalaka televizyonları sayesinde Mısır'daki sağır sultan bile duyardı. Yalancıdan Başbakan olmaz.







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol