"BİZ KONUŞTUK SIRA MİLLETTE..."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eşi ve kızıyla birlikte İstanbul'da oyunu kullandı

12 Haziran 2011 Pazar 14:40

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan İstanbul Üsküdar'daki Burhaniye İlköğretim Okulu'nun 2-C sınıfında oy kullandı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, genel seçimler için oy kullanacağı Üsküdar'daki Burhaniye İlköğretim Okulu'na saat 11.00 sıralarından geldi.

Erdoğan, oy zarfını 2182 no'lu sandığa atarken 'Hayırlı olsun' dedi. Erdoğan, oyunu kullandıktan sonra eşi ve kızının da oy kullanmasını bekledi.

Seçim salonundan ayrılmadan önce gazetecilere kısa bir açıklama yapan Erdoğan, "Biz meydanlarda konuştuk, şimdi de milletimiz konuşuyor" dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Gerçekten, güzel bir seçim kampanyasını yorucu ama çok çoşkulu bir seçim kampanyasını dün akşam 18.00'de bitirdik. Meydanlarda biz konuştuk, şimdi de milletimiz konuşuyor. Milletimiz milli iradesini ortaya koymak suretiyle önümüzdeki 4 yıl bu ülkeyi kimin yöneteceğine kararını vermiş olacak. Bu bizim için en onurlu, saygı duyulması gereken karar olacak. 

SAĞLIKLI BİR SEÇİM OLUYOR

Ülkenin dört bir yanında sağlıklı bir şekilde devam eden sağlıklı oylama söz konusu. Bu oylamanın ülkemiz adına hayırlı olmasına, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesine vesile olmasını diliyorum.

Sandıklarda görev yapan tüm arkadaşlara ve YSK'nın değerli üyelerine başarılar diliyorum."

BOMBA ARAMASI

Başbakan Erdoğan'ın oy kullanacağı sınıfta Erdoğan gelmeden önce Toros adlı köpek bomba araması yaptı. Başbakan Erdoğan ve ailesi okula gelmeden önce geniş güvenlik önlemleri
alındı.

Gazeteciler sabah saatlerinde Başbakan Erdoğan'ın oy kullanacağı Üsküdar'daki Burhaniye İlköğretim Okuluna gelere, 2182 nolu sandığın bulunduğu sınıfta beklemeye başladı. Başbakan gelmeden dakikalar önce,Başbakanlık korumaları Erdoğan'ın oy kullanacağı sınıfa girdi. Ardından da, bomba uzmanı Toros adlı köpeğin yaptığı arama sırasında gazeteciler ve
vatandaşlar dışarı çıkarıldı. Bomba araması sonrasında da, TRT, Anadolu Ajansı , Reuters Haber Ajansı ve gazetelerin foto muhabirleri dışındaki gazeteciler okulun dışına çıkarıldı.






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol