Bir O Kalmıştı, Şimdi de Bor Madenlerimiz Satışa Çıktı

Doğru Parti Enerji, Tabi Kaynaklar ve Madenlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun, “Türkiye Varlık Fonu, Türkiye’nin hiçbir yarasına merhem olmayacak 1 milyar Euroluk borçlanma için, bor madenlerimize göz diken dünya devlerinin (Rockefeeler, Rothschild ailelerinin) bankalarıyla masaya oturuyor. Varlık Fonu, her türlü denetimden uzak olduğu için, verilecek teminatların ne olacağı kimse tarafından bilinmiyor” ifadelerini kullandı.

05 Haziran 2021 Cumartesi 06:57
Bir O Kalmıştı, Şimdi de Bor Madenlerimiz Satışa Çıktı

Özelleştirme furyasında son durak stratejik bir ürün olan bor madenleri...

Rothscild ve Rockefeeler ailelerinin, bor ve toryum madenlerinde dünyanın en büyük ithalatçıları olduğuna dikkat çeken Doğru Parti Genel Başkan yardımcısı Cezmi Orkun, “Bor madeni, önümüzdeki 10 yıl içinde hidrojen enerjisini depolama özelliği ile en önemli stratejik ürün olacaktır. Dünya bor rezervlerinin yüzde 72’si Türkiye’de. Bu şirketler Türkiye’nin madenlerini ham olarak ithal ediyorlar ve kendi madenleriymiş gibi işleyip dünyaya satıyorlar. Bu şirketlere ait bankaların Türkiye Varlık Fonu’na hangi garantilerle kredi açtığını öğrenmek her Türk Vatandaşının hakkıdır. Ancak verilecek teminatlar ne olursa olsun, Doğru Parti olarak, bor madenleri ve diğer madenler konusunda verilmiş ve verilecek tüm imtiyazları iptal etme sözü veriyoruz” dedi.

Doğru Parti Enerji, Tabi Kaynaklar ve Madencilikten sorumlu Genel Başkan yardımcısı Cezmi Orkun’un bor madeninin özelleştirilmesi ile yaşanacak tehlikeye dikkat çeken yazısı şöyle:

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre,

TVF, Mart 2019’da ICBC (Çin Devlet Bankası) ve CitiBANK (Rockefeller) koordinatörlüğünde Asya, Avrupa, Kuzey Amerika ve Orta Doğu'dan sekiz ülkeden 10 bankanın katılımıyla 1 milyar euro tutarındaki ilk sendikasyon kredisi için; Euro cinsinden iki yıl vadeli (yıllık maliyeti Euribor + % 2,5) olan sendikasyon kredisi; ICBCve CitiBank’ın eş koordinatörlüğünde;

Lider talep toplayıcı ve dökümantasyon temsilcisi olarak ICBC(Çin+ Rockefeller) ve

Kredi Temsilcisi olarak da HSBC (Rothschild)

Kuruluşlarınca temin edilmiştir.

Katılımı sağlanan diğer bankalar;

ING (Rothschild),

Intesa Sanpaolo(Intesa Sanpaolo S.p.A., İtalya merkezli bir bankacılık grubudur.),

J.P. Morgan (Rothschild),

Sumitomo Mitsui Banking Corporation (Rio Tinto, ortak girişim ortakları Mitsui ve Nippon Steel & Sumitomo Metal) ile yatırım çalışması yapmaktadır. Rothschild).

Bank of America Merrill Lynch (rio tinto plc.nin yatırımcı ortağı- Rothschild),

Emirates NBD(Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait Dubai devlet bankasıdır) ve

Societe Generale(Fransız banka Societe Generale ve ABD merkezli varlık yönetim şirketi Rockefeller & Co., özel bir bankacılık şirketi kurdu. (2007 yılında Societe Generale’in yaşadığı 7.2 milyar dolarlık skandal ile gündemde yer almıştır).

Sendikasyona; Yetkilendirilmiş lider düzenleyici olarak; HSBC, ING, Intesa Sanpaolo, J.P. Morgan ve Sumitomo Mitsui Banking Corporation. Lider düzenleyici olarak ise;Bank of America Merrill Lynch, Emirates NBD ve Societe Generale seviyesinde katılım sağlanmıştır.

TVF(Türkiye Varlık Fonu), 15.Mart:2021 ödeme taihli 1 Milyar euroluk sendikasyon kredisi borcunun ödemesini yapmak için, bankalarla finansman temini konusunda görüşmeler yürütüyor. Kullanılan ve vadesi dolmak üzere olan kredi için ne tür garanti verildiği, hangi bankadan temin edildiği bilinmemektedir.

Katılımı sağlanan bankalar incelendiğinde, arkasında; Küresel sermaye Gruplarını kontrol eden Rothscild ve Rockefeller ailesinin olduğu görülecektir. TVF bünyesindeki ETİ Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünden bor satın alan şirketler incelendiğinde; Küresel sermaye gruplarının içerisinde yer alan tekel konumundaki şirketler veya yapılan ortaklıklar ile karşılaşmaktayız. Büyük miktarda bor satın alan;

1.Owens Corning

Kurumsal ortakları; Goldman Sachs, Credit Suisse First Boston, J.P.Morgan Chase Manathan, First Chicago Capital, BankAmerica, Citicorp, Merrill Lynch/ HSBC şirketleridir. Owens Corning ve Rio Tinto şirketleri aynı sermaye grubu içerisinde yer almaktadır.

2.Degussa Golschmitd AG

Degussa şirketi, Golschmitd ailesinin kontrolündeki E.ON grubuna dahil bir şirkettir. bu grubu oluşturan RAG, Rio Tinto, Glencore, Anglo American Corp., Billiton/BHP şirketleri dünya kömür karteli oluşturmuşlardır. Rio Tinto ve E.ON şirketleri iç içedir. Almanya merkezli E.ON şirketi, Rio Tinto ile aynı sermaye grubuna dahil olup bir çok ortak yatırımları mevcuttur.

3.PPG Industries

Şirket ortakları, Capital Research and Management Company, Barclays Bank, Morgan Stanley, J.P.Morgan Chase Manhattan, Aim Funds, Putnam/Rothschild Investment, State Street Corp., Mellonbank, Wellington Management, Lazard Freres şirketleridir. J.P.Morgan Chase şirketi aynı zamanda Rio Tinto şirketinin ortağıdır.

Bu üç şirket bu alanda kartel olan Rio Tinto kontrollü şirketlerdir. Küresel Sermaye üyelerini etrafında toplayan Rio Tinto Şirketi, dünya yer altı kaynakları konusunda İngiliz Kraliyet Ailesi-Rothschild Ailesi-Rockefeller Ailesi birlikteliği sayesinde e tekel konumundadır.

Nereden bakarsak bakalım ülkemizin küresel güçlerin istilasına uğradığını görüyoruz.

Ülkemize gelecek olursak; Geleceğin enerji kaynağı madenlarimiz(Bor, Toryum v.s.) TVF bünyesine alınan ETİ Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü envanterinde yer almaktadır. Dünyada en büyük rezervlere sahip bu stratejik madenler, küresel şirketler tarafından ele geçirilmek istenmektedir. TVF’nin ihtiyacı olan kredi temininde, Milli bir mesele olmasına rağmen, Kredilendirme şartları kamuoyuna açıklanmadığı için bazı kuşkularımızı vatandaşların bilmesi gerektiği düşüncesiyle paylaşmak zorundayız. Şöyle ki;

Ağır bir ekonomik kriz yaşanması halinde(TVF şu anda bu durumda), borç istenen bir yabancı banka veya finans kuruluşu, Türkiye Varlık Fonu aracılığı ile teminat olarak Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ’nün ipotek verilmesi talebinin yönetimce uygun görülmesi halinde(ALLAH KORUSUN) Küresel güçlerin etkisiyle; Türkiye’nin borcunu ödeyemez duruma düşürülmesi halinde, ipotek verilen Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün borçlanılan ülkenin eline geçmesi sonucunu doğuracaktır.

Böyle bir durumda BOR ve Toryum gibi stratejik madenlerimiz küresel güçlerin kontrolünde olacaktır. Küresel gücün öncüleri Rothscild ve Rockefeller Aileleridir.

Tüm bu ilişkiler ağının dünyaca bilinmesine rağmen, küresel güçlerin kontrolünde borçlanmaya gitmek yukarıdaki kuşkularımızı arttırmaktadır. Çünkü; AKP İktidarı BOR madenlerinin üçüncü şahıslarca işletilmesinin önünü açacak kanun tekliflerini halen geri çekmemiştir. Kanun teklifi TBMM’de bekletilmektedir.

Sayıştay denetimi dışında olan TVF’nun işlemlerine ilişkin kamuoyuna yansıyan bir rapor bulunmaması, TVF’nun borçlanmasına ilişkin detayların kamuoyuyla paylaşılmadığı, bu durumun büyük bir risk oluşturduğu unutulmamalıdır.

DOĞRU PARTİ Enerji, Tabii Kaynaklar ve Madencilikten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak tüm vatandaşlarımız adına;

Bu ve benzeri borçlanmaların ne karşılığı yapıldığı?

Ülkemiz geleceğinin ipotek altına alınıp, alınmadığı?

Sorularımın Cevabını almak istiyorum.

Selam ve aygılarımla

Cezmi Orkun

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.06.2021 07:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol