BİR BU ÖRGÜT EKSİKTİ!

İZMİR’in de aralarında bulunduğu 10 ilde eş zamanlı yapılan baskınlarda bakın hangi terör örgütüne eleman kazandırmaya çalışanlar hedef alındı?

13 Kasım 2012 Salı 14:58
BİR BU ÖRGÜT EKSİKTİ!

 Demokratik Haklar ve Kültür Derneği’nin İzmir şubesinde yapılan aramalar sonrasında ise, şube başkanı Ş.A.’da (Şenol Akyıldız) gözaltına alındı. MKP elemanlarının, 2009 yılında Bursa’da Emekli Albay Aytekin İçmez’i ve yine İstabul Sarıgazi’de de emekli öğretmen Cafer Atan’ı intikam almak için öldürdüğü önesürüldü. 

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir süredir yaptıkları araştırmalar sonrasında, bazı kişilerin kurdukları yasal dernekler üzerinden yasadışı MKP (Maoist Komünist Parti) terör örgütüne eleman kazandırdıkları saptandı. MKP üyesi kişilerin takibinin ardından faaliyet gösterdikleri dernek de belirlendi. 
DERNEK ŞUBE BAKANI DAHİL 20 KİŞİ GÖZATINDA 
MKP’ye yönelik araştırmaların tamamlanmasıyla İzmir merkezli operasyonda İstanbul, Ankara, Aksaray, Isparta, Tunceli, Elağız, Antalya, Denizli ve Uşak illerinde belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar yapıldı. Operasyonda, 20 kişi gözaltına alındı. İki kişinin de halen arandığı bildirildi. Gözaltındaki zanlıların kullandığı adreslerdeki aramalarda ise, döküman, CD - DVD, örgütsel yayınlara el konuldu. 
Operasyon kapsamında terör örgütünün yasal uzantısı olduğu iddia edilen Demokratik Haklar ve Kültür Derneği’nin Kemeraltı’ndaki İzmir şubesinde de arama yapıldı. Dernek binasındaki harddiskler, flaş bellekler ile bilgisalarlara incelenmek üzere el konuldu. Bu sırada şube başkanı Ş.A. da (Şenol Akyıldız) gözaltına alındı. 
İNTİKAM İÇİN CİNAYET İDDİASI
Bu arada MKP terör örgütü elemanlarının, geçmişte intikam almak için çeşitli cinayetler de işledikleri önesürüldü. MKP elemanlarının Tunceli’de TİKKO kurucusu İbrahim Kaypakkaya’yı jandarmaya ihbar ettiği gerekçesiyle emekli öğretmen Cafer Atan’ı, İstanbul Sarıgazi’de iki çocuğunun gözleri önünde öldürdüğü iddia edildi. Yine 2009 yılının Eylül Ayında da Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yine MKP elemanları, 1981 yılında yüzbaşı rütbesinde Tunceli’de görev yaptığı sırada örgüt üyesi Behzat Firik’in öldürülmesine neden olduğu için Emekli Albay Aytekin İçmez’i öldüğü önesürüldü.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol