Binali Yıldırım: Tebrik Etmesini de Biliriz Ama...

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "İstanbul'da henüz sayım devam ediyor. 25 bin civarında Ekrem İmamoğlu bizden daha fazla oy almış gibi görünüyor."

01 Nisan 2019 Pazartesi 14:38

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, açıklamalarda bulunuyor.İşte Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:Gayri resmi olmayan sonuçlar açıklandı. İstanbul'da henüz sayım devam ediyor. Şu an 14 sandık sayılacak. 25 bin civarında Ekrem İmamoğlu bizden daha fazla oy almış gibi görünüyor. Aradaki farkın 10 katından fazla iptal oy var. YSK mazbatayı kime verirse başkan O olacak. Biz tebrik etmesini de biliriz.2014 seçiminde iptal oylar 440 bin aradaki fark 660 bindi. Burada ise iptal oylar ise aradaki farkın 10 buçuk katı. Takdir edersiniz ki bu sonucu değiştirebilir.Her sandıkta bir tane oy yanlış yazılmış olsa 31 bin oy demektir.Dün 11.25 itibariyle elimize gelen sonuçlar sonrası açıklama yaptık. Ondan bu tarafa yaşanan gelişmeler bizim için de yeni bir durumdur. İstanbul halkına ben teşekkür ediyorum. Kazanan kim olursa olsun. İstanbullular bizi can kulağıyla dinlediler. 

İMAMOĞLU: ENERJİMİZİ HARCAMAYALIM...

Önce YSK sonra Anadolu Ajansı'nın Ekrem İmamoğlu'nun kazandığını itiraf etmesinin ardından Erkem İmamoğlu açıklama yaptı. İşte Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları:Öncelikle gazeteci arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ve benim gibi süreci takip eden arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Sakal tıraşı olamadığımız için vatandaşlarımızdan özür diliyorum.CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, partilerinin genel merkezinin sistemi üzerinden bütün sandıkların girildiğini belirterek, "Bir sandık hariç benim adıma oy kullanan vatandaşların sayısı, 4 milyon 169 bin 206. Rakibimizin aldığı oy, 4 milyon 141 bin 179. Yani aradaki fark 28 bin 27" dedi.Biz de ıslak imzalı tutanaklı tutanaklarımızı girdik. Sonucun bu kadar yakın olması ne kadar sağlam bir veri tabanına sahip olduğumuzun bir göstergesi. Başka genel başkanıma MHK'ya, sorumlu arkadaşlara, İstanbul gönüllülerine, yol arkadaşlarıma, vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ortaya koyduğumuz sonucu YSK'nın teyit ediyor olması bizi mutlu etmiştir.rakibimiz geçersiz oylara itiraz edeceği söyleniyor. 290 bin geçersiz oydan bahsediliyor. Ve bunda bir işlemden bahsedilmektedir. 2014 seçimlerinde 4 yüz binden fazla geçersiz oy vardı. Bu seçimde de 290 bin yani bu rakamlar gayet normal. Bu işi kurcalamak bize enerji kaybettirecektir. Biz ise İstanbul'a hizmet etmek istiyoruz. 2018 Haziranı itibariyle bir süreci vardır, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da belirttiği gibi...İstanbul'ın ihtiyaçlarını karşılamak adına hızlıca tüm kurumlarla işbirliği yapmak istiyoruz. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de dün yapmış olduğu, 1 oyla bile kazanmanın önemli olduğu yönünde açıklamasına katılıyoruz, biz 26 bin farkla kazanmış bulunuyoruz, Bahçeli'nin açıklamalarına teşekkür ederim. Türkiye'yi, vatandaşımızı düşünerek sükunet ortamı yaratılmak adına, herkesle konuşarak, uzalaşarak bir süreç yönettiğimizi düşünüyorum, bu da beni çok mutlu etmektedir. Bu mutluluğuma katkıda bulunan tüm arkadaşlarıma, yoldaşlarıma, kadınından erkeğine herkese teşekkür ederim. Günün sonunda aileme teşekkür ederim, hep yanımda oldular. Beylikdüzülü hemşehrilerime teşekkür ederim, her zaman yanımda oldular. Bu süreç artık toparlanmalıdır, toparlanmıştır. İnanıyorum ki, İstanbul'un sonucu olgunlaşmıştır.

İSTANBUL'UN RENGİ AN İTİBARİYLE KIRMIZIYA BOYANDI

Şu anda İstanbul'un rengi Anadolu Ajansı'nın verilerinde de kırmızıya boyanmıştır.Çok çok büyük, telafisi olmayan hatalar yapılmamıştır, hatalardan dönmek de önemlidir. Dertleri konuşmaya hazır bir insanım. Bilimle, irfanla yürünmesini, iyi yetişmiş bir Türkiye olmasını çok önemsiyorum.Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e de teşekkür ediyorum. Bütün sonuçların olgunlaşmasıyla birlikte, toplumumuzun tüm inançlarına, kökenlerine, etnik kökenlerine saygı duyan ve yaşatan bir kişi olacağımın sözünü veriyorum. Ayrışarak bir bütün olamayız. Bu şehirde çağdaş bir yürüyüşün hizmetkarı olacağımı tüm İstanbullularla paylaşıyorum. Sonuçların netleşmesiyle bugün ve yarın programımı sizlerle paylaşacağımı bildirmek istiyorum. Kürt hemşehrilerimiz ve vatandaşlarımızla çok yakın bir bağım var, İstanbul'da yaşayan herkesle yakınlığım eşittir. Bu süreçte daha yakın, daha samimi anlarımız olacaktır. Açılmış hangi yaralar varsa, her inanç grubu, her kökenle ayrı ayrı görüşeceğiz, demokratik bir süreç yaşatacağız, hiç kuşku duymasınlar. İstanbul'u kazanmanın 16 milyonun gönlünü kazanmak olarak tanımlıyorum. Sözlü suç duyurusunda bulunduk, karşılık bulmak beni memnun etti. Kucaklaşırız, hasbihal ederiz, kendilerini düzeltirlerse daha da iyi oluruz. AA'nın bilgileri vermesini istiyorum. Bu sadece AA için değil, tüm kuruluşlar için geçerli. Sadecer benim değil, herkesin sözü eksiksiz çıksın. AA'nın da bizim vergilerimizden pay alarak hizmet verdiği için ayrıca bir sorumluluğu var. Koltukta çok uzun süre oturmayı düşünmüyorum.  

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.04.2019 14:49
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol