Berat Albayrak ve Süleyman Soylu'ya Aynı Görev!

Hazine ve Maliye eski bakanı Berat Albayrak’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile aynı görevi paylaşacağı iddia edildi.

01 Mart 2021 Pazartesi 10:54
Berat Albayrak ve Süleyman Soylu'ya Aynı Görev!

Sosyal medya hesabı üzerinden istifa eden ve sırra kadem basan  Hazine ve Maliye eski bakanı Berat Albayrak’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile aynı göreve getirileceği konuşuluyor.

Haber Global Ankara Temsilcisi Işınsu Tezkan Tüz’in kulis haberine göre, son dönemde iyice gündeme getirilen kabine revizyonunda beş bakanın değişeceği öğrenildi.Olası kabine revizyonunda üç kişinin adı bakanlık olarak geliyor.

Kulislere göre İbrahim Kalın, Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş'un isimleri bakanlık olarak geçiyor.

ALBAYRAK VE SOYLU'YA AYNI GÖREV

Tezkan Tüz, canlı yayında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Binali Yıldırım'ın ismi geçiyor. Berat Albayrak'ın ve Süleyman Soylu'nun partinin en üst karar organı olan MKYK'ya girebileceği belirtiliyor.

Dolayısıyla kabinede de bir revizyonun olabileceği Ankara'da konuşuluyor.” 

ERDOĞAN BIRAKIYOR MU?

Bu arada Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkanlığını partisinden bir isme bırakacağı da iddia edilmişti.

İktidara yakın yazarlardan Abdulkadir Selvi, geçtiğimiz günlerde Hürriyet gazetesindeki köşe yazısında, "AK Parti kongresi yaklaştıkça şu tartışmayı daha sık yapacağımız anlaşılıyor: Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı ile AK Parti Genel Başkanlığı’nın bir arada olmasından dolayı memnun olmaması, bu nedenle kongrede genel başkanlıktan ayrılarak AK Parti Genel Başkanlığı’nı güvendiği bir isme bırakacağı şeklindeki iddialar." ifadelerini kullanmıştı.

YARKADAŞ: BU NUMAN KURTULMUŞ OLABİLİR

Gazeteci Barış Yarkadaş ise KRT TV'de katıldığı bir programda, "Şuanda AKP kongresine hazırlanıyor. Tayyip Erdoğan, bu kongrede partili cumhurbaşkanlığı tartışmasından çıkmak için, yerini daha ılımlı bir isme bırakmayı düşünebilir. Bu Numan Kurtulmuş olabilir, Süleyman Soylu'nun ismi söyleniyor ama ben ona ihtimal vermiyorum." iddiasını gündeme getirmişti.

KURTULMUŞ: ERDOĞAN'IN ÜZERİNDEKİ YÜKÜ ALACAK KADROLAR

Bu tartışmalar devam ederken Hürriyet yazarı Fatih Çekirge'ye konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin büyük kongresine ilişkin, "Küresel lider Erdoğan’ın üzerindeki yükü alacak kadrolar” ifadelerini kullanarak iddiaları güçlendirdi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.03.2021 11:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol