'Berat Albayrak İstifası Aile İçi Mesele'

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, Berat Albayrak'ın istifasının ekonomik gidişattan dolayı değil, aile içi meseleden kaynaklandığını iddia etti.

01 Aralık 2020 Salı 08:16
'Berat Albayrak İstifası Aile İçi Mesele'

Halk TV'de Medya Mahallesi programına konuk olan MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasını değerlendirdi. 

Medyaya yansıyan kulislerin yüzde 90'ının gerçeği yansıtmadığını öne süren Kulat, "Bu tamamen aile içi bir mesele, çok net. Tahmin değil. Bu aile içi bir mesele, ekonomi ile falan alakası yok, çok net söyleyeyim" diye konuştu.

"BAHÇELİ BERAT ALBAYRAK'I SEVER"
Bahçeli'nin Berat Albayrak'ı çok sevdiğini belirten Kulat, "Şu an Devlet Bahçeli'nin kabinede en sevdiği bakan sayın Süleyman Soylu'dur diğeri de Berat Albayrak'tır. Bunu çok net ifade edebilirim. Kendilerinin daha önce yaptığı açıklamalara dayanarak bunu söylüyorum. Berat Albayrak'tan MHP'nin bir şikayeti bildiğim kadarıyla hiç olmadı" ifadelerini kullandı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasına bir yorum da Abdüllatif Şener’den gelmişti.

BERAT ALBAYRAK ERDOĞAN'IN VARLIĞINI TEHDİT EDİYORSA…”
Şener “Berat Albayrak, bir anda görevinden istifa etti, hem de sosyal medya üzerinden… Bu istifayı bekliyor muydunuz?” sorusuna “Hayır, beklemiyordum.” cevabını verirken şunları söylemişti:

"Erdoğan’ın hiçbir zaman Berat Albayrak’tan vazgeçemeyeceği gibi bir kanaatim vardı, çünkü ülkenin tüm parasını aile olarak yönetiyorlardı. Aile ekonomisi gibi bir hal almıştı. Kendisi hükümetin başında, birtakım bakanlara havale ettiği işlerin tepesinde zaten. Ama Maliye’yi, Hazine’yi, Türkiye Varlık Fonu’nu tüm hükümetin parayla bağlantılı işlerini damadına vermişti ve bu yapıyı değiştirmesini beklemiyordum fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birinin varlığı, kendi varlığını tehdit ettiği zaman bütün kabahatleri onun üzerinde bırakır. Bunu vaktiyle Kemal Unakıtan’da gördük. Muhtemeldir ki Berat Albayrak’ın varlığı nedeniyle de kendi varlığını tehdit eden bir durum ortaya çıktı ve ona ‘seni görevden alacağız ya da görev değişikliği yapacağız’ demiş olabilir”

İSTİFAYI 24 SAAT VEREMEMİŞLERDİ...
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Instagram hesabından duyurduğu istifanın ardından süren belirsizlik ve bu gelişmenin Türk basınının büyük çoğunluğunda uzunca bir süre yer almaması büyük tepki çekmişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.12.2020 08:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol