BELEDİYE BÜTÇESİNDEN GEZİ KİTABI...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gezi Parkı olaylarının yer aldığı 120 sayfalık bir kitapçık bastırarak vatandaşlara dağıtmaya başladı.

01 Kasım 2013 Cuma 15:11
BELEDİYE BÜTÇESİNDEN GEZİ KİTABI...

 ‘Olmamalıydı’ başlıklı kitapta, olaylarda oluşan toplam zararın şehre maliyetinin 15 milyon 340 bin 702 TL olduğu belirtiliyor. 500 bin adet basılan kitabın, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan karar gereği bastırıldığını belirten Belediye yetkilileri, maliyet konusunda bilgi vermedi.

TANESİ 2 TL’YE MAL OLUR
Hürriyet’in haberine göre matbaacılar ise kitapçığın yaklaşık 10 bin adet basılması halinde tanesinin 2 liraya geleceğini ifade ederek, “Basım adedi arttıkça, fiyat biraz daha aşağı düşer” dedi. 

120 sayfadan oluşan ve belediye otobüslerinin yanı sıra, evlerin posta kutularına da gönderilen kitapçıkta, olaylar sırasında zarar gören otobüsler, led reklam panoları ve kaldırımların yanı sıra, eylemcilerin kareleri de yer aldı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’e ayrı bir başlık açılan broşürde, Gezi Parkı olayları sırasında eylemcilerle birlikte görülen Gök’ün fotoğrafının altına, “Örnek olması gereken CHP Milletvekili Levent Gök’ün polise ağıza alınmayacak küfürler etmesi yakışmadı” denildi.

AKP-MHP’NİN OYLARIYLA
Kitabın giriş bölümünde görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şu iddialarda bulundu: “Olaylar İstanbul’da, ‘8 ağaç kesiliyor, ağaçlarımızı kestirmeyiz’ diyerek başladı, Ankara’da her yerde ağaçlarımız tahrip edildi. Bir daha bu olayların olmaması, kesinlikle vatandaşlarımızın sağduyusuna bağlı. Bu neden bu broşürü hazırladık. İstedik ki kent bilinci gelişsin. Çünkü Ankara hepimizin.”

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oylamaya sunulan kitapçıkla ilgili CHP ret oyu kullanmıştı. Kitabın yayınlanması kararı, Ak Parti ve MHP’lilerin oylarıyla alınmıştı. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.11.2013 15:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol