"BAYRAMI İPTAL ETTİN ÇEKTİN DÜĞÜNE GİTTİN!"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi

01 Kasım 2011 Salı 17:11

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yapılacak olan resmi törenlerin iptali CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir numaralı gündemi oldu. Başbakan Erdoğan'ı törenlerle ilgili hedef tahtasına koyan Kılıçdaroğlu, 'Törenleri iptal ettiniz, neden düğün dernek gezdiniz' diye sorguladı.

Törenlerin iptali sonrasında gelen tepkiler üzerine, 'Resepsiyonlarda elimizde kadehlerle kahkaha mı atsaydık' diyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay' da yanıt veren Kılıçdaroğlu, 'Biz resepsiyonları sormadık ama okullarda yapılacak törenleri neden iptal ettiniz?' diyerek çıkıştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir diğer gündemi de Van depremiydi. Kılıçdaroğlu, hükümetin depremde enkaz altında kaldığını söyleyerek, tuz buz olan binalara ruhsatı veren Erciş'in eski belediye başkanının şu anda AK Parti milletvekili olduğunu ve ilk olarak ondan hesap sorulması gerektiğini vurguladı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a CHP grup toplantısında yanıt verdi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından dikkat çeken bölümler şöyle:

OKULLARDA NEDEN CUMHURİYET'İ YASAKLADINIZ!

Cumhuriyet'i unutmamamız gerekiyor. Cumhuriyet sadece CHP'lilerin değil, 74 milyonun ortak paydasıdır. Bunun böyle bilinmesi ve kutlanması gerekir.

Biz resepsiyonları neden iptal ettiniz diye eleştirmedik. Halkın özgürce düşüncelerini ifade etmesinin yoludur. Cumhuriyet. Bizim eleştirdiğimiz konu, okullarda niye Cumhuriyet'i yasakladınız. Öğrenci Cumhuriyetle ilgili konuşacaktı, onu da yasakladınız.

DÜĞÜN DERNEKTE NE İŞİNİZ VARDI?

Olur mu arkadaşlar? Neyi yasakladığınız farkında mısınız acaba? Bunu yasakladılar, sonra da koşa koşa düğünlere gittiler. Senin maskeni indireceğim. Adama sormazlar mı ya bu ikiyüzlülük nedir? Yasakladıysan evinde otur ozaman. Düğünde dernekte ne işin var? İşte bunların Cumhuriyet anlayışları bu.

Biz bu karar Genelkurmay Başkanı ile beraber aldık diyor. Sen niye Genelkurmay Başkanı'nın arkasına saklanıyorsun. Herşeye karşın bu ülke birliğini ve dirliğini koruyor. Tüm yasaklara karşın bu ülkede yine Cumhuriyet kutlandı. Törenler yapıldı. Biz onların neşelerini paylaştık. 

BAŞBAKAN PARLAMENTOYA GELİP HESAP VERMEKTEN KORKTU

Bunun önündeki en ciddi sorunlardan birisi de terördür. Bingöl'deki olayı bir düşünün masum bir kadın, çocukları var. Çocukları ölmesin diye canlı bombanın üzerine atlıyor ve yaşamını yitiriyor. O kadına da Allah'tan rahmet diliyoruz. 24 askerimizin şehit olmasının üzerine Meclis'te bir genel görüşme yapalım dediler. Bizim arzu etmememize rağmen gizli görüşme yapıldı. Ancak Sayın Başbakan yoktu. 

Ertesi hafta genel görüşmenin ikinci bölümü yapıldı ama Sayın Başbakan yine ortada yok. Terör Türkiye'nin kronik sorunlarından birisi. Genel görüşmeyle çözüm üretelim diyen sensin. Sonra parlamentoya gelmeyip kaçan da sensin. Parlamentoya hesap vermekten korkan bir Başbakan olabilir mi?

SORUMLU AKP HÜKÜMETİDİR

Terör gibi can alıcı bir konuda hükümet programında bir cümle olmazsa sen kimle uğraşacaksın? Senin inandırıcılığına kim güvenecek? Terör olayını bu hükümetin çözme şansı ve iradesi yoktur. Çünkü gücü yoktur. Terör sonucu hayatını kaybedenler varsa onun da sorumlusu AKP hükümetidir. Başka sorumlu falan aranmasın. 

AKP TERÖR İÇİN ÇÖZÜM ÜRETEMİYOR

AKP nasıl bir çözüm üretiyor diye düşündüm. Bugüne kadar yapılan konuşmaları topladım.

- Amerika anlık istihbarat versin
- Barzani bölgesini terör örgütünden arındırsın.
- Bölge ülkeler PKK'ya verdikleri destekleri kessinler.
- Muhalefet hiç konuşmasın
- Medya bu olayı görmezden gelsin.

Dikkat edin tüm sorumluluklar başkalarına ait... Sorumluluğu hep başka yerlerde arayıp, kendisi hep üstte kalan bir siyasi anlayış. Böyle rezalet olmaz.

24 şehidimizin olduğu gün daha sabahleyin Başbakan ne diyecek diye televizyonları açtık. İlk yaptığı iş muhalefeti suçlamak. Böyle bir anlayışta olan siyasi iktidar bu kadar derin bir sorunu çözebilir mi? Bu iktidar güvenirliliğini tümüyle yitirmiştir.

Terör zor bir konu. İktidar çözemiyor. Bizim çözümlerimiz var. Her yerde de söylüyor. Ama AKP gizliyor. AKP bizim çözümlerimizi beğenmeyebilir. O zaman kendisine bir çağrıda bulunuyoruz. Senin çözümlerin ne arkadaş. Getir, biz de destek vereceğiz sana. Eminim getiremeyecek.






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol